Marcel Ciolacu avertizează: Alegerile anticipate sunt o temă falsă, care nu are legătură cu agenda cetăţenilor

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avertizat că alegerile anticipate reprezintă o temă falsă, care nu face parte din agenda românilor. El a criticat Guvernul Orban şi a afirmat că, dacă după o moţiune de cenzură Executivul va cădea, PSD nu va avea o propunere de premier, având în vedere rezultatele alegerilor de anul trecut.

15 ian. 2020, 11:55
Marcel Ciolacu avertizează: Alegerile anticipate sunt o temă falsă, care nu are legătură cu agenda cetăţenilor

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu se impune organizarea unor alegeri anticipate, care ar putea avea loc doar în contextul unei crize politice, cu care ţara nu se confruntă însă în această perioadă.

Nu am niciun sondaj de opinie. Presupun că vom avea la inceputul lunii februarie. Percepţia publică nu o mai simt atât de încrâncenată. Trebuie să le mulţumim pentru asta şi celor de la PNL care, în 2 luni, au gestionat din punctul nostru de vedere foarte  prost, ca să fiu plastic, această guvernare, venind cu teme false.  Toate temele cu care se iese: alegeri anticipate, subvenţiile partidelor nu au nici o treabă cu agenda cetăţenilor. Şi PSD a făcut această greşeală la un moment dat,  detaşându-se de ce-şi doreşte populaţia, acelaşi lucru se întâmplă acum. Tema alegerilor anticipate e o temă falsă, nu se jusitifică şi nu din teama de a pierde pesediştii locuri în Parlament sau de a câstiga PNL. Sunt alegeri anul acesta. Alegeri anticipate faci într-un moment când e o criza politică evidentă. În acest moment, nu există o astfel de criză.  Nimeni nu trebuie să facă anticipate după  un moft sau după o agendă de partid. Alegerile anticipate sunt sunt un instrument democratic în cazul în care nu se poate creiona un guvern sau nu se poate gestiona o criză politică de anvergură”, a declarat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Social-democratul a adăugat că invită PNL să declanşeze o criză politică, dar să-şi asume acest fapt: ”Invit actualul Guvern, deşi e minoritar, să declanseze această criză dacă doreşte, dar să-şi o asume. Criza nu va fi declanşată de PSD, dintr-un raţionament simplu: nu asta e prioritatea românilor, funcţionează Parlamentul, avem preşedinte, avem guvern şi alegeri peste câteva luni”.

Pe de altă parte, Ciolacu a declarat că PSD nu va înainta un premier în cazul în care guvernul va cădea urmare a unei moţiuni de cenzură: ” În momentul când depui o moţiune, intri în negocieri cu liderii politici din Parlament. Noi dorim să depunem o moţiune de cenzură, e instrumentul nostru constituţional. E foarte posibil ca din cei care au învestit acest guvern, care e o ambramburistică şi dezastruoasă guvernare pe ce domeniu doriţi să vorbim, să se fi răzgândit. Dacă dăm jos Guvernul, sunt ferm că vom avea capacitatea şi de a crea o normă majoritate. Nu consider ca şi lider interimar al PSD că  este oportun ca PSD să vină cu o propunere de prim-ministru. Poate pentru unii e semn de slăbiciune,   pentru alţii de maturitate politică. PSD nu trebuie să facă o propunere de premier, ţinând cont de rezultatele de la alegerile trecute. PSD îşi va crea o majoritate cu alte formatiuni. Poate celelalte vor avea o optiune, dar să  ajungem în acel moment”.