Marcel Ciolacu: Categoric că PSD va depune în această sesiune o moțiune de cenzură. Nu mi-ar fi mare mirarea să mai avem o criză

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu a renunțat la ideea de a depune o moțiune de cenzură și că va face acest lucru în cel mai scurt timp. Liderul social-democraților e de părere că această acțiune nu ar adânci criza politică, ci i-ar pune capăt.

21 apr. 2021, 16:08
Marcel Ciolacu: Categoric că PSD va depune în această sesiune o moțiune de cenzură. Nu mi-ar fi mare mirarea să mai avem o criză
Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații nu au un proiect politic cu AUR

„Moțiunea de cenzură e un instrument democractic la îndemnâna opoziției. Eu cred că românii se așteaptă ca acest guvern să plece. E posibil ca moținea să reușească, nu o depunem doar de dragul de o depune. Câteodată căderea unui guvern duce la încheierea unei crize politice”, a declarat Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD.

Marcel Ciolacu a criticat dur deciziile celor aflați la putere, care au dus la o criză politică în plină pandemie de coronavirus. „Suntem la capătul celei mai negre săptămâni din guvernarea coaliției morții. Am avut cel mai mare număr de decese COVID de la începutul pandemiei. Din cauza acestei absurde crize politice, românii au plătit și economic. Avem cea mai mare datorie publică din ultimii 30 de ani. România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani. Toate aceste costuri au fost plătite nici de Cîțu, nici de Barna, nici de Orban, toate costurile au fost plătite de către români și de companiile economice din România. A fost, de fapt, o criză de pubertate politică. Am avut de-a face cu niște partide politice imature care și-au pus orgoliile personale mai presus de interesele românilor și companiilor românești”.

„Din acest moment, așa-zisul prim-ministru Cîțu a devenit pisi-Cîțu. Înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliției să vadă dacă are voie sau nu. Dacă nu are voie va trebui să-i roage pe cei din coaliție să-l roage frumos să-i dea voie să semneze”.

Ciolacu a mai spus că Voiculescu ar fi trebuit demis în urmă cu mai mult timp și că sunt multe lucruri de reparat în urma plecării lui de la Ministerul Sănătății.

„Avem și un lucru bun în această criză. Faptul că Vlad Voiculescu nu mai este ministru al Sănătății. Voiculescu ar fi trebuit schimbat de la prima moțiune a PSD, nu să se ajungă la acest dezastru. Românii au plătit cu viața ca să se ajungă la această demitere.  E obligatoriu ca premierul să repare urgent tot ce a făcut Voiculescu”, a adăugat șeful PSD.

5 urgențe propuse de PSD pentru noul ministru al Sănătății:

-Să obțină rapid o rectificare a bugetului Sănătății pentru a asigura fondurile necesare pentru secțiile ATI.

-Casa de Asigurări trebuie să deconteze rapid cheltuielilor spitalelor

-Să organizeze rapid, împreună cu Ministerul Educației, redeschiderea școlilor.

-Să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.

-Să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare a restricțiilor

Și sperăm să facă ordine în normele și comunicările cu privire la decese și la pandemie.

Întrebări din partea jurnaliștilor:

-Criza din coaliție s-a rezolvat pentru moment. PSD mai ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură?

Ciolacu: Categoric. Vom depune o moțiune în această sesiune. Într-o lună nu mi-ar fi mare mirarea să mai avem o criză.

-Nu credeți că o moțiune de cenzură ar adânci criza politică?

Ciolacu: Moțiunea de cenzură e un instrument democractic la îndemnâna opoziției. Eu cred că românii se așteaptă ca acest guvern să plece. E posibil ca moținea să reușească, nu o depunem doar de dragul de o depune. Câteodată căderea unui guvern duce la încheierea unei crize politice.

-Dacă Dragnea iese din penitenciar, îl veți contacta?

Ciolacu: E dreptul lui să ceară eliberare condiționată. Nu cunosc ce prevede condamnarea domnului Dragnea, cât timp nu are voie să facă politică, dacă există așa ceva. Nu cred că îl voi contacta. Ca om, e posibil să fac acest lucru. Dar nu în calitate de președinte al partidului.


loading...
Partenerii noștri