Marcel Ciolacu cere intervenţia lui Iohannis: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale

Liderul PSD Marcel Ciolacu avertizează că premierul Florin Cîţu vrea să dea un „nou asalt asupra avuţiei naţionale şi să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară şi economică”.

08 ian. 2021, 13:18
Marcel Ciolacu cere intervenţia lui Iohannis: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale

Marcel Ciolacu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să solicite imperativ Guvernului Cîţu să nu vândă pe nimic companiile româneşti.

„Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești!
Timp de un an, nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București.
Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică.
10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu!
Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”, a scris preşedintele PSD Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă avertismentele noastre. Guvernul Ţeparilor adânceşte criza”

 

PSD: Degeaba vrea Cîţu să răstălmăcească scrisoarea CE şi să facă din negru alb! Comisia spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, înainte de criza COVID-19

Social-democraţii i-au transmis vineri premierului Florin Cîţu că răstălmăceşte degeana cuvintele din scrisoarea Comisiei Europene transmisă către MInisterul de Finanţe, deoarece instituţia europeană a spus clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în ţara noastră încă din luna martie a anului, trecut, înainte de criza COVID-19.

„Premierul-Datorie Cîţu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a minţit el pe români când a umflat din pix valoarea finanţărilor acordate economiei pentru a depăşi criza COVID-19. În realitate, pe mâna lui Cîţu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre ţările UE, de doar 1,4% din PIB – de 5 sau chiar 10 ori mai puţin decât vecinii săi!

Degeaba vrea Cîţu să răstălmăcească scrisoarea CE şi să facă din negru alb! Comisia Europeană spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, “before COVID outbreak” (inainte de criza Covid-19 – traducere pentru absolventul de universitate americană Florin Cîţu)! Nu le pasă deloc de ţară!

Azi, şeful politic al lui Cîţu continuă modelul ”totul pentru noi, nimic pentru români”, cu a doua serie a Ciolaniadei! Orban împarte funcţii filialelor PNL, în timp ce viaţa românilor se degradează dramatic!

– Farmaciile sunt în pericol să rămână fără tratamente esenţiale pentru pacienţi, după ce statul a întârziat şi 150 de zile plata medicamentelor.

– Fiscul a început prigoana împotriva datornicilor chiar de Revelion iar acum vrea să impoziteze ajutoarele de stat primite de români în pandemie.

– Milioane de români s-au trezit cu factura la energie scumpită fiindcă Guvernul PNL n-a vrut să definească prin lege consumatorul vulnerabil.

La ordinul supra-premierului Iohannis, care conduce Cabinetul stil “cîţu-cîţu”, ca pe un animal de companie, Guvernarea Ţeparilor duce ţara direct în prăpastie!”, arată o postare făcută vineri pe pagina de Facebook a PSD.