Marcel Ciolacu îl contrazice pe Ludovic Orban şi spune că nu vor fi alegeri anticipate. „Nu este o criză politică”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că actualul Guvern nu are performanță, iar pentru că președintele Klaus Iohannis să "scape" de acesta, declanșează alegerile anticipate. Ciolacu a spus însă că astfel de alegeri nu vor avea loc deoarece în România nu există o criză politică.

10 ian. 2020, 12:44
Marcel Ciolacu îl contrazice pe Ludovic Orban şi spune că nu vor fi alegeri anticipate. „Nu este o criză politică”

Nu cred că vor fi alegeri anticipate, am văzut ce a zis domnul Orban că vor fi alegeri anticipate odată cu localele. Eu știu că legile unei țări nu sunt facultative, nu sunt numai pentru anumite categorii sociale sau numai pentru anumite partide politice, eu știu că recomandările europene, și ne referim la recomandările Comisiei de la Veneția, unde PSD a făcut anumite greșeli și interpretări la aceste recomandări, ar trebui luate în serios. Nu trăim numai în România, trăim în Europa și trebuie să ținem cont și de legile europene„, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Brăila.

Liderul PSD a explicat motivele pentru care nu vor putea avea loc alegeri anticipate în România. „Nu cred că vor fi alegeri anticipate din mai multe motive. În primul rând nu există o criză politică în România. Avem un guvern, minoritar, e adevărat, nu este prima oară când avem un astfel de guvern. Avem un președinte nou ales, un parlament funcțional. Nu văd unde este o criză și dacă țin cont de contextul internațional încerc să înțeleg cine își asumă o criză în România în acest context extern”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi PSD, reacţie la anunţul privind alegerile anticipate. Ciolacu: Primul semnal este că Iohannis vrea să scape de Ludovic Orban

Întrebat ce rost mai are, în aceste condiții, moțiunea pe care intenționează să o depună PSD în Parlament, Ciolacu a declarat că, dacă aceasta va trece, Klaus Iohannis va trebui să numească un nou guvern, format de noua majoritate ce va fi creară. „Moțiunea înseamnă în felul următor: conform Constituției avem acest drept. Dacă moțiunea trece, pașii constituționali sunt consultări cu președintele României și crearea unei noi majorități, lucruri pe care eu și colegii mei nu îl excludem. Președintele României trebuie să ia act, în cazul creării unei alte majorități, și să desemneze un prim ministru din cadrul acestei majorități„, a mai afirmat Marcel Ciolacu.