Marcel Ciolacu, convins că alianţa PSD-PNL va funcţiona şi după alegerile din 2024: „O altă coaliţie nu ar fi la fel de practică”

PSD şi PNL vor continua să guverneze împreună şi după alegerile din 2024, este de părere Marcel Ciolacu. Liderul PSD crede că o altă coaliţie nu ar fi la fel de practică.

17 apr. 2022, 21:43
Marcel Ciolacu, convins că alianţa PSD-PNL va funcţiona şi după alegerile din 2024: „O altă coaliţie nu ar fi la fel de practică”

Marcel Ciolacu este de părere că, ţinând cont de procentele partidelor, nu există altă soluţie decât coaliţia, chiar şi după alegerile de peste doi ani.

Marcel Ciolacu, convins că alianţa PSD-PNL va funcţiona şi după alegerile din 2024

Totodată, liderul PSD se declară mulţumit de colaborarea pe care o are cu Nicolae Ciucă, chiar dacă între timp, fiind ales preşedintele PNL, i-a devenit adversar politic.

Coaliţia asta nu o conduce nimeni. Intrarea PSD la guvernare a fost decizia corectă. Pentru toate aceste crize suprapuse era nevoie de o stabilitate politică, pe care o avem. Acum trebuie să ne axăm asupra unei eficienţe guvernamentale. Avem acest dialog în interiorul coaliţiei chiar dacă prim-ministrul între timp a devenit preşedinte PNL şi devenind automat un adversar politic al PSD. Am demonstrat că avem capacitatea de a trage căruţa în aceeaşi direcţie, să găsim cele mai bune soluţii pentru combaterea acestor creşteri, care în acest moment s-au stabilizat.

Citeste si George Simion condamnă ferm acţiunile lui Putin: „Eu sunt rusofob convins, ruşii sunt un popor necivilizat. Rusia ar trebui izolată precum Coreea de Nord”

Rotaţia premierilor va fi în mai anul viitor. Aşa este protocolul şi suntem oameni de onoare, important este ca până atunci să fim eficienţi şi credibili. Există şi o coerenţă guvernamentală de când PSD a venit la guvernare.

La cum arată, în acest moment, procentele și partidele care vor intra în Parlament, eu văd tot o soluție de coaliție. Văd tot o coaliție PSD-PNL-UDMR și minoritățile. Este sistemul german, în care fiecare candidează și apoi aducem toate soluțiile la un loc. Vedeți o altă posibilă coaliție, altă majoritate pentru că eu nu o văd practică?„, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3

Citeste si Preşedintele USR Cătălin Drulă, despre pachetul social propus de Guvern: Este şi prea puţin, şi prea târziu, şi prost croit şi mai e şi mincinos pe alocuri

Situaţie complicată la Europarlamentare

Marcel Ciolacu a explicat că PSD şi PNL vor merge separat la alegerile din 2024, chiar dacă va fi menținută coaliția de guvernare. În 2024, vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, iar PSD și PNL vor fi adversari direcți.

La alegerile europarlamentare vom merge separat pentru că reprezentăm familii politice diferite, la locale vom merge separat cu siguranță, iar la parlamentare și eu sunt adeptul conceptului german să mergem separat. Este greu de crezut că la prezidențiale vom merge împreună. Cunosc PSD și știu că nu vor accepta să mergem împreună cu PNL. Să facem o coaliție de guvernare, asta este cu totul altceva”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.