Marcel Ciolacu dă de pământ cu ambasadorul României în SUA! ”S-a făcut de râs! Este depășit!”

Premierul Marcel Ciolacu a dat de pământ cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, despre care a spus marți că este depășit de calitatea diplomatică pe care o are.

05 dec. 2023, 22:15
Marcel Ciolacu dă de pământ cu ambasadorul României în SUA! ”S-a făcut de râs! Este depășit!”

Marcel Ciolacu dă de pământ cu ambasadorul României în SUA! Șeful executivului a ținut să precizeze că din punctul său de vedere Andrei Muraru a ars foarte multe etape în carieră și acum a ajuns să se facă de râs.

Citește și Marcel Ciolacu anunț de ultimă oră de la Capitoliu! Când vor renunța SUA la vizele pentru români

Marcel Ciolacu dă de pământ cu ambasadorul României în SUA!

”Nu este atributul meu retragerea unui ambasador, este atributul președintelui României. Eu am discutat cu ministrul de Externe, care este în Guvernul României, așa cum era și normal să fac. Cred că vorbim prea mult despre acest subiect și prea mult despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care o are. Cred că contextul nu este unul favorabil, nu vreau să criticăm diplomația română pentru un ambasador care a reacționat emoțional. În viață, ca și în politică, când urci prea multe etape, fără să fii pregătit, atunci la un moment dat te vei face de râs (…) Dumnealui nu are anvergura necesară pentru această funcție!”, a spus Marcel Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu a venit la numai câteva zile după ce ambasadorul Andrei Muraru a afirmat duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA că premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Citește și Ciolacu: Îmi doresc ca România în viitor să fie un hub pentru companiile din SUA care vor participa la reconstrucţia Ucrainei