Marcel Ciolacu, de Ziua Mondială a Refugiatului: „Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost ţara noastră. Când faci un bine, Dumnezeu ţi-l va întoarce”

În fiecare an, la 20 iunie este marcată Ziua Mondială a Refugiatului (World Refugee Day), o zi desemnată potrivit Rezoluţiei 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, din 4 decembrie 2000, pentru a onora refugiaţii din întreaga lume, după cum indică site-ul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

20 iun. 2023, 10:37
Marcel Ciolacu, de Ziua Mondială a Refugiatului: „Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost ţara noastră. Când faci un bine, Dumnezeu ţi-l va întoarce”

Ziua Mondială a Refugiatului, care este marcată prin diverse evenimente, în numeroase ţări de pe glob, în sprijinul refugiaţilor, celebrează puterea şi curajul oamenilor care au fost forţaţi să fugă din ţara lor natală pentru a scăpa de conflicte sau persecuţie, reprezentând, totodată, o ocazie de a crea empatie şi înţelegere pentru situaţia lor dificilă. De asemenea, scoate în evidenţă drepturile, nevoile şi dorinţele refugiaţilor, ajutând la mobilizarea voinţei şi a resurselor politice astfel încât refugiaţii să poată nu doar supravieţui, ci şi prospera.

Premierul Marcel Ciolacu a marcat această zi printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, în condiţiile în care România adăposteşte numeroşi ucraineni refugiaţi din calea războiului, altor câteva milioane fiindu-le facilitată trecerea spre occident prin culoare speciale.

„În martie 2022, am văzut ce înseamnă teroarea pe străzile pline de cratere, privind blocurile bombardate din Bucea și Irpin. Și am înțeles groaza trăită de familiile disperate, obligate să fugă din calea războiului.

Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost țara noastră, majoritatea fiind femei și copii. Am văzut și cum, de atunci și până astăzi, românii au probat o solidaritate fără precedent: un generos efort național care a construit un spațiu al siguranței și liniștii pentru refugiații din Ucraina.

De aceea, astăzi, Ziua Internațională a Refugiatului este un nou moment al certitudinii că românii sunt un exemplu pentru întreaga lume! Prin ceea ce poporul nostru face de aproape un an și jumătate, demonstrăm ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii. Iar eu am învățat de la familia mea o lecție sfântă: că atunci când faci un bine, Dumnezeu ți-l va întoarce cu siguranță!“, a transmis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: George Simion, despre banii de la nuntă: ”Dacă aveam 400.000 de euro, îi declaram. Aștept pe toată lumea să îmi găsească banii” EXCLUSIV