Marcel Ciolacu: Decizia CCR este obligatorie pentru toată lumea

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale a României este obligatorie pentru toată lumea.

18 sept. 2019, 15:04
Marcel Ciolacu: Decizia CCR este obligatorie pentru toată lumea

„Nu o să comentez o decizie a CCR. Este obligatorie pentru toată lumea”, a declatrat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Întrebat când ar trebui premierul să vină în faţa Parlamentului, Ciolacu a precizat că nu are importanţă.

El a dat asigurări că PSD are majoritate în Parlament. „Eu am văzut că astăzi au trecut toate legile, inclusiv cele organice”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Şi deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că PSD are majoritate. „Avem majoritate în Parlament. (…) Nicio lege organică nu este respinsă. (…) PSD are suficiente voturi să menţină guvernarea”, a arătat Iordache.

El a precizat că au existat discuţii în PSD privind o excludere a Anei Birchall. „Pe mine mă deranjează declaraţiile publice. Cred că după decizia de astăzi nu mai e nevoie de o excludere. (…) Discutam. Discuţiile în partid le facem în partid, nu le facem aici. (…) În urma zilei de astăzi, Secţia specială trebuie să-şi îndeplinească rolul acela constituţional pe care îl are”, a mai spus Iordache.

Curtea Constituţională a admis parţial sesizarea Guvernului privind conflictul juridic de natură constituţională dintre prim-ministrul Guvernului României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă, după plecarea ALDE de la guvernare. Potrivit CCR, Klaus Iohannis este obligat să semneze revocarea miniștrilor cerută de Viorica Dăncilă și să accepte propunerile de miniștri interimari. De asemenea, potrivit deciziei Curții, premierul Dăncilă trebuie să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Citeşte şi: CCR: Iohannis, obligat să numească miniştrii interimari propuşi de premier. Dăncilă trebuie să ceară vot de încredere