Marcel Ciolacu demască cea mai importantă măsură a pandemiei: Aşa s-a aflat că s-a furat!

Marcel Ciolacu face acuzaţii grave la adresa guvernului PNL. Liderul social-democraţilor a vorbit duminică seară despre măştile neconforme.

29 nov. 2020, 19:30
Marcel Ciolacu demască cea mai importantă măsură a pandemiei: Aşa s-a aflat că s-a furat!

Marcel Ciolacu demască planurile Guvernului. Preşedintele PSD spune că cea mai gravă problemă nu este că ne îndatorează guvernul, ci că se pierd vieţi omeneşti.

Marcel Ciolacu demască planurile Guvernului: Aşa s-a aflat cât de mult s-a putut fura

„Ca să ţinem sub control pandemia, să putem să ieşim la TV grafice că noi stăpânim tot. Cel mai grav este că nu se mai fac anchete epidemilogice, mai ales că nu se fac testele, pentru că ştim bine cât costă un test. Nu depăşim sub 30.000 sub nicio formă. Eu nu înţeleg altceva. De ce nu pot oamenii să facă acele teste PCR, de la farmacie, dacă tot nu se fac anchetele. E totul blocat. De ce nu se folosesc voluntari? Le-au interzis direct în farmacii, dar cu măştile neconforme ce s-a întâmplat?

Noi în Parlament am făcut o modificare să se poată avea control, altfel nu puteam ştii cât se fură. Ei trebuiau să pregătească spitalele, dezinfectanţii, tot. Aşa s-a aflat cât de mult s-a putut fura în acele 60 de zile. Nu există, la asemenea sume pe care le-a luat UNIFARM. Nu poate face doar cineva de capul lui, am înţeles că 90% din măşti sunt sub subordinea Guvernului. O să plătim 15 ani, plătesc copii noştri şi nimic nu e mai grav decât că se pierd vieţi omeneşti! Acel Grup de Comunicare Strategică ar trebui desfiinţat. Nu mai are nicio credibilitate în faţa românilor”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

ANPC: Alertă pe piaţa românească pentru măştile de protecţie neconforme

România a emis o alertă pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate.

„Alertă emisă de România – RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, a notat Anghel, şef al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, pe Facebook.

Citeşte şi: Lidl, Kaufland, Mega Image, Altex, Dedeman, Help Net şi Sensiblu amendate pentru că vindeau măşti neconforme. A fost sesizat Parchetul General