Marcel Ciolacu, despre candidaturile comune la Timiş: În acest moment s-au unit două partide mari din România, au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga. Coaliţia a stabilit şi numele pentru sectoarele Capitalei

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre decizia coaliţiei privind candidaturile comune la Timiş, el afirmând că decizia a fost luată ”ca să câştige”. Coaliţia a definitivat şi numele pentru Capitală, oficializarea fiind aşteptată cel târziu vineri.

27 mart. 2024, 13:05
Marcel Ciolacu, despre candidaturile comune la Timiş: În acest moment s-au unit două partide mari din România, au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga. Coaliţia a stabilit şi numele pentru sectoarele Capitalei

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, despre candidaturile comune PSD- PNL la Timiş, că în acest moment s-au unit două partide mari din România, au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga, inclusiv la municipiul Timişoara, el arătând că există decizii politice pe care liderii şi le asumă.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre decizia coaliţiei privind candidaturile comune la Timiş, el afirmând că decizia a fost luată ”ca să câştige”. ”Categoric, în acest moment s-au unit două partide mari din România, PSD şi PNL, au depăşit animite orgolii şi se va câştiga. Sunt ferm convins că se va câştiga şi la municipiul Timişoara”, a spus liderul PSD.

Florin Roman explică strategia PNL la alegerile locale: ”Mergem peste tot separat cu excepția Bucureștiului și a municipiilor unde sunt primari USR. Ne batem cu toți, mai ales cu PSD”

Întrebat despre revolta din PNL, unde liderul PNL Timiş, Alin Nica, a fost exclus din partid, Ciolacu a răspuns: ”Ultima revoltă pe care am prins-o cred că e aia din 1907, de atunci nu am mai prins nicio revoltă. Lăsând gluma la o parte, sunt două partide vii, ştiţi că se întâmplă lucruri şi în PSD şi în PNL, partide care au o anumită dinamică, sunt orgolii, nemulţumiri, dar există decizii politice pe care liderii şi le asumă”.

Alin Nica: A fost o execuţie în stil golănesc / Categoric îmi doresc să candidez la CJ Timiş pentru un nou mandat / M-am întâlnit cu domnul Ludovic Orban

Liberalul Alin Nica, demis marţi seară din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, susţine că ”a fost o execuţie în stil golănesc” şi a recunoscut că a discutat cu Ludovic Orban pentru a da ”o şansă Dreptei din Timiş” şi i-a transmis lui Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, că abia aşteaptă să îl bată măr la alegerile locale din 9 iunie.

”A fost o execuţie în stil golănesc pe care nu am cum să o calific altfel, nu a mea, a Timişoarei şi Tmişului pentru că  practic negând dreptul liberalilor de a avea şansa de a candida şi de a  contracandida stânga aici în judeţul Timiş, pactic pe noi ne-au exclus din toată această ecuaţie şi acesta este lucrul pe care îl reproşăm conducerii centrale. Evident că vom găsi o variantă astfel încât interesele şi dorinţele, aspiraţiile timişenilor de dreapta să fie reprezentate în continuare şi voi face în următoarele zile şi un anunţ în acest sens. Categoric îmi doresc să candidez la CJ Timiş pentru un nou mandat, consider că avem realizări remarcabile în aceşti patru ani de zile şi timişorenii şi timişenii merită să dea o palmă Bucureştiului prin votul pe care îl vor da în 9 iunie, să le arate că au greşit când au luat această decizie împotriva Timişului şi Timişoarei”, a declarat Alin Nica, miercuri.

Întrebat dacă a discutat cu Alianţa Dreapta Unită pentru o susţinere la alegerile locale, Alin Nica a recunoscut că a avut o întâlnire cu Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei.

”Da, m-am întâlnit cu domnul Ludovic Orban, discutăm cu toţi care pot fi interesaţi de un  astfel de proiect în Timiş şi să ofer o şansă dreptei aici în Timiş, dreptei reale de a se exprima în planul politicii locale. Voi discuta şi cu Dominic Fritz, sunt deschis şi la această discuţie pentru că e nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictatede la Bucureşti. În momentul de faţă singurul exponent al dreptei în Timiş şi Timişoara o reprezintă această alianţă pe care o putem pregăticu toţi cei care gândesc liberal şi gândesc de dreapta şi vor să aibă un reprezentant în aceste alegeri locale din 9 iunie. (…) Alianţa pentru Timiş e o denumire simpatică şi are toate şansele să se concretizeze”, a mai spus Nica.

Întrebat ce mesaj are pentru colegii din PNL, mai ales că cel mai probabil va demisiona din PNL, Alin Nica a răspuns că este o decizie grea pentru el, dar că nu îşi pierde convingerle liberale.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, despre retragerea din cursa electorală: Nu, nu există niciun fel de posibilitate, discuţie, gând, idee sau ce vreţi dumneavoastră. Eu voi candida mai departe

Întrebat, de asemenea, ce mesaj are pentru liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, cel mai probabil candidatul alianţei PSD-PNL la alegerile locale, pentru Consiliul Judeţean Timiş, Nica a precizat că abia aşteaptă să îl bată măr.

”Abia aştept să-l bat măr în alegerile din 9 iunie, dar nu-l bat eu, îl bat zecile de mii, sutele de mii de timişoreni şi timişeni, care nu acceptă astfel de blaturi politice, dstfel de negocieri de combinaţii la taraba politicii dâmboviţene, de unde domnul Simonis văd că s-a deprins cu multe îndeletniciri blamate de timişenii şi timişorenii”, a precizat Alin Nica.

Ciolacu: Bucureştenii vor lua o o decizie corectă şi vor vota cu domnul profesor doctor Cătălin Cîrstoiu, este cea mai europeană propunere 

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat miercuri că bucureştenii vor lua o o decizie corectă şi vor vota cu domnul profesor doctor Cătălin Cîrstoiu, pentru că este cea mai europeană propunere şi în plus, vorbim de o coaliţie a celor mai mari două partide, astfel că va avea şi o majoritate în CGMB.

”Eu cred că bucureştenii vor lua o o decizie corectă şi vor vota cu domnul profesor dorctor Cătălin Cîrstoiu, este cea mai europeană propunere. Mai mult, vorbim de o coaliţie a celor mai mari două partide, cu alte cuvinte va avea şi o majoritate în Consiliul General al Capitalei”, a spus premierul Ciolacu despre candidatura la Primăria Capitalei.

”Mai mult, va avea o coerenţă şi o colaborare directă şi cu preşedintele de la Ilfov, şi cu ministrul Transporturilor, şi cu guvernul României. Cred că vorbim de Bucureşti, Capitala României, al şaselea stat ca mărime membru al UE. Când vorbim de Bucureşti, trebuie să avem în faţă celelalte capitale, Berlin, Paris, Roma”, a mai afirmat el.

Ciolacu a precizat: ”Dacă ridicăm un pic dimensiunea funcţiei şi îi redăm valorea, veţi vedea că altă decizie nu este decât domnul profesor Cîrstoiu”.

Întrebat despre alegerile europarlamentare, Ciolacu a răspuns: ”În ceea ce priveşte votul politic, actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari”.

SURSE – Numele candidaților susținuți de PNL și PSD pentru primăriile sectoarelor din Capitală

Despre decizia PSD privind candidaţii la sectoarele 2 şi 5, preşedintele PSD a spus că la ora 13.00 se întâlneşte cu colegii săi, în Consiliul Politic Naţional, şi vor decide acest lucru.

PSD și PNL au bătut palma pe numele candidaților pe care îi vor susține la alegerile locale din 9 iunie pentru primăriile de sectoare, au declarat miercuri surse din coaliție pentru Știripesurse.ro.
Din cele 7 funcții, inclusiv Primăria Capitalei, doi candidați sunt propuși de PNL, patru candidați sunt asumați de PSD, iar doi candidați sunt susținuți ca independenți.

Candidații PNL-PSD în București vor fi, conform surselor citate:

Primăria Generală: Cătălin Cîrstoiu (independent), managerul Spitalului Universitar

Sectorul 1: George Tuță (PNL), președintele interimar al filialei liberale de sector.

Sectorul 2: Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei

Sectorul 3: Robert Negoiță (independent), edilul în funcție

Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD), edilul în funcție

Sectorul 5: Adrian Vigheciu (PSD), consilier general în Primăria Capitalei

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL), edilul în funcție