Marcel Ciolacu, despre cumulul pensie – salariu: Deciziile anunţate de Guvern sunt pompieristice

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a comentat cele mai recente intenţii ale Guvernului liberal, de a interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat. Deşi principiul pare unul corect, premierul Ludovic Orban ar trebui să spună şi cum se încadrează, care sunt normele, spune liderul PSD.

08 dec. 2019, 18:27
Marcel Ciolacu, despre cumulul pensie – salariu: Deciziile anunţate de Guvern sunt pompieristice

”Chiar dacă principiul pare unul corect, cred că domnul Orban ar trebui să spună şi cum se încadrează, care sunt normele. Dacă la o primărie nu găseşti un medic, la un oraş de munte să vină să fie medic în acel oraş, trebuie să dai dreptul acelei comunităţi să aibă medic, chiar dacă el e pensionar. Nu poţi să îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate. Domnul Orban nu a ieşit din logica electorală. Joacă un joc electoral sperând că vor fi nişte alegeri anticipate. Noi vorbim de decizii care ar urma să fie luate, nu care au fost luate”, a declarat Ciolacu, citat de News.ro.
 
El a spus că deciziile anunţate de Guvern sunt pompieristice, de fapt neexistând nicio decizie. ”Singura decizie e că ne-am împrumutat cu 10 miliarde în 2 luni”, a comentat el, adăugând că PNL nu a intrat în logica guvernamentală, să îşi asume guvernarea.
 
Ciolacu a precizat că PSD nu este atât de grăbit să amendeze activitatea guvernamentală.

”Am fi vrut să aşteptăm să ia deciziile, în momentul ăsta nu există nicio decizie concretă în vreun domeniu. În acest moment, Guvernul nu a luat nicio decizie. Avem o strategie de opoziţie, o opoziţie reală, concretă şi imediată. Îmi pare bine că partidul a redevenit refuncţional foarte repede”, a dat asigurări liderul PSD.