Marcel Ciolacu, despre declaraţiile lui Cîţu: „Ne crede idioţi? Ne crede handicapaţi? Să voteze cu Iohannis să desființeze CCR, Parlamentul, Avocatul Poporului și să conducă ei doi’

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a criticat modul în care premierul Florin Cîțu a vorbit despre Parlament, unde PNL, USR-PLUS și UDMR dețin majoritatea absolută, spunând că legislativul blochează reformele și că nu votează actele normative pe care le stabilește executivul.

28 iun. 2021, 18:12
Marcel Ciolacu, despre declaraţiile lui Cîţu: „Ne crede idioţi? Ne crede handicapaţi? Să voteze cu Iohannis să desființeze CCR, Parlamentul, Avocatul Poporului și să conducă ei doi’

Premierul Florin Cîţu a lansat ipoteza că ar putea conduce ţara doar prin ordonanţe de urgenţă, în absenţa unei bune colaborări cu Parlamentul, în care coaliţia are majoritate, lucru ce a stârnit mânia lui Marcel Ciolacu.

”Ne crede idioți? Ne crede handicapați? Cîțu a fost votat în Parlament. Să voteze cu Iohannis să desființeze CCR, Parlamentul, Avocatul Poporului și să conducă ei doi. Au transformat Parlamentul, cea mai importantă instituție, în răfuiala lor internă. Ei mai au timp să se ocupe pentru ce au pe fișa postului?

Nu vor să se afle ce a făcut Clotilde la alegeri? Adevărul oricum o să se afle.

Nu sunt cretin. Dacă el crede că toată lumea din țara asta e cretină, eu nu sunt cretin. Îmi cer scuze. Are o problemă cu românii, cu poporul, cu copiii.”, a spus Marcel Ciolacu la TVR 1.

Marcel Ciolacu: „E posibil ca marți să treacă această moțiune de cenzură”

Marcel Ciolacu s-a arătat convins de faptul că demersul va fi susţinut şi de deputaţi şi senatori din afara partidului. „Este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură”, susţine liderul social-democrat.

„Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată – dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR că sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei puteri.

Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune. Poate domnul Orban  ne face surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul va aproba PAŞAPORTUL COVID. Cum vor putea călători românii în Uniunea Europeană cu certificatul digital COVID de la 1 iulie

Ciolacu: O să vin cu o propunere legislativă – când încalci Constituţia cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va iniţia un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituţiei cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu şi este sancţionată de Codul penal.

„Guvernul Cîţu s-a erodat în 6 luni cât alte guverne în 7 ani şi jumătate, dar nu e vina noastră, a PSD, e vina lor că sunt haotici şi nu ştiu nimic să facă. Cum să vii să schimbi Avocatul Poporului? (…) Vorbim de încălcarea Constituţiei şi o să vin cu o propunere legislativă foarte clară. Când încalci Constituţia aşa, cu bună ştiinţă, se numeşte abuz în serviciu şi să fie sancţionată de Codul penal”, a spus Ciolacu la TVR.

El a adăugat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în ce priveşte revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber, apoi va depune la Parlament acest proiect de lege.

„Din discuţiile avute cu comisarii europeni, Renate Weber este o femeie foarte respectată, şi cu înalţii funcţionari de pe lângă comisie, toată lumea o cunoaşte pe doamna Renate Weber . (…) Avocatul Poporului veghează la eventualele abuzuri ale guvernului, este garantul libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti prevăzute în Constituţie. Ca să o demiţi pe doamna Weber trebuie să aduci documente care să ateste faptul că a atacat Constituţia. (…) Atribuţia Avocatului Poporului este de a fi în contradicţie şi să spună guvernului când încalcă Constituţia. Tu te superi pe Renate Weber şi o schimbi pentru că veghează respectarea Constituţiei? Asta e în fişa postului a femeii, ce să facă?”, a menţionat acesta.

Guvernul va aproba PAŞAPORTUL COVID. Cum vor putea călători românii în Uniunea Europeană cu certificatul digital COVID de la 1 iulie