Marcel Ciolacu, despre faptul că pensiile nu cresc cu 40%: „Nu am zis că suntem Batmani sau Supermani”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că social-democraţii nu puteau rezolva toate problemele României în doar 30 de zile de guvernare şi reaminteşte că pensiile au fost, totuşi, crescute, parte din programul social care include mai multe măsuri.

20 dec. 2021, 09:57
Marcel Ciolacu, despre faptul că pensiile nu cresc cu 40%: „Nu am zis că suntem Batmani sau Supermani”

Marcel Ciolacu a mai lăsat să se înţeleagă că actualul guvern încă face eforturi pentru a corecta greşelile fostului executiv, spunând că încă lucrează „cu materialul clientului”.

”Dumneavoastră ați fi așteptat ca în 30 de zile PSD să rezolve toate problemele? Nu am ridicat, nici eu, nici colegii mei pretenții că am fi Batmani sau Supermani, dar în schimb am văzut o creștere a pensiilor, dar, din păcate încă lucrăm cu materialul clientului”, a spus luni Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat, sâmbătă, că proiectul legii bugetului de stat pe anul 2022 şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022 va ajunge luni la dezbaterea Parlamentului şi va fi aprobat fie înaintea Crăciunului, fie imediat după.

El a mai spus că dacă nu intra la guvernare PSD nu erau daţi bani în plus nici la salarii, nici la pensii. „Este dreptul dânşilor de a protesta. Eu zic că am început să recuperăm restanţele, aşteptăm să ne revenim cu colectarea, putem vorbi altfel din iulie.

La această oră lucrurile sunt închise, bugetul este închis, dar asta nu înseamnă că am renunţat la ideea de a da tuturor ce au de primit. Trebuie să fim cinstiţi, dacă PSD nu intra la guvernare nu se dădea niciun leu în plus nici la pensii, nici la salarii” a explicat ministrul Finanţelor.

Citeşte şi: Scandal în PNL după ce Florin Cîţu a cedat funcţia de prefect al Iaşului către PSD: „Să caute soluţii de îndreptare a situaţiei, altfel se poate atinge un fir roşu”