Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Pariarhul Daniel: „Un prilej deosebit de a reafirma importanța consolidării parteneriatului cu Biserica”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut joi o întâlnire la Palatul Patriarhiei din București cu Patriarhul Daniel și cu celalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

29 feb. 2024, 21:07
Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Pariarhul Daniel: „Un prilej deosebit de a reafirma importanța consolidării parteneriatului cu Biserica”
Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Pariarhul Daniel

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Pariarhul Daniel. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat într-o postare pe pagina sa de Facebook, importanța consolidării parteneriatului cu Biserica și a menționat că acesta implică promovarea valorilor pe care Biserica le susține și rolul său social în ajutorarea celor în nevoie prin programe și activități caritabile.

Citește și Rareș Bogdan, despre strategia PNL pentru Primăria Capitalei: ‘Un candidat PSD riscă, în cazul votanţilor PNL, să îi trimită în braţele lui Nicușor Dan!’

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Pariarhul Daniel

”Am avut bucuria să mă întâlnesc astăzi, la Palatul Patriarhiei, cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

A fost un prilej deosebit de a reafirma importanța consolidării parteneriatului cu Biserica, parteneriat ce implică atât promovarea valorilor pe care Biserica le apără și le cultivă, cât și rolul social al acesteia, prin programe și activități de ajutorare a celor în nevoie”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, despre Erika Isac, abuzurile asupra femeilor și Mirel din Turnu Măgurele

Marcel Ciolacu a vorbit despre un subiect foarte dezbătut în ultimele două săptămâni, după ce Erika Isac a lansat piesa Macarena – abuzul asupra femeilor. Cum crede premierul țării că poate fi oprit acest fenomen și de unde începe, de fapt, educația românilor în acest sens.

Întrebat dacă educația împotriva oricărei forme de abuz asupra femeilor ar trebui să fie un aspect pe care să-l adreseze sistemul de învățământ sau dacă educația începe chiar de acasă, premierul a susținut că aceste lucruri ar trebui să fie îmbinate și că deja se fac schimbări importante în acest sens, cel puțin din punct de vedere legislativ.

„Nu, sunt combinate. Și în primul rând, legislația. Am modificat legislația, tot vedeam cazuri de oameni abuzați, preponderent femeile, abuzate sexual peste 90% și vedeam în tribunal că, din varii motive, dispăreau acele procese. Se retrăgeau plângerile. În acest moment nu mai există. Până în 16 ani nu mai există consens. Și să… ‘Domne, am fost de acord’, îți asumi acest lucru dacă este o diferență de vârstă. Nu mai există trocul și înțelegerile, e un semnal foarte puternic. Da cred că a venit un moment să avem o legislație mai drastică și o educație, atât în familie, dar vine școala unde trebuie făcută educație în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta subliniază că abuzurile de orice fel, în special în rândul copiilor, reprezintă o problemă cu care societatea se confruntă de mai multe decenii.

„Și este și bullying-ul și foarte multe lucruri care au venit odată cu dezvoltarea societății. Îmi amintesc, era o dramă pe timpul meu la școala generală să ai două lucruri, dacă erai copil: să ai aparat dentar, erai terminat de ceilalți copii, toată lumea râdea de tine, sau să ai ochelari. Acest lucru nu se mai întâmplă în acest moment”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Citește și Nicolae Ciucă, la Neamț: Le-am cerut candidaților să lase faptele să vorbească pentru ei