Marcel Ciolacu, despre prețul kilowatului: ”Nu s-a modificat nimic!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a vorbit mercuri seară, la emisiunea “Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu, la postul de televiziune B1 TV despre prețul kilowatului.

09 nov. 2022, 22:39
Marcel Ciolacu, despre prețul kilowatului: ”Nu s-a modificat nimic!”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că în urma ședinței de miercuri, a coaliției de guvernare prețul kilowatului nu a fost modificat. Astfel, cei care au un consum de până în 100 de kilowați vor plăti în continuare 0,68 lei/kWh, respectiv 0,8 lei/kWh pentru un consum de 255 kilowați.

Citește și Marcel Ciolacu, despre intrarea în Schengen: „Mintea mea refuză să creadă că un stat european o să împiedice aderarea României”

”Nu s-a modificat nimic, a rămas un leu 1 leu în continuare pentru IMM-uri, unde o să venim cu amendamente la 119 în Parlament, unde o să venim cu bisericile mai venim cu bisericile…. acele exemple cu familiile monoparentale, cu cele care au de la trei copii in sus, pe declaratii pe proprie răspundere cum e normal. Nu trebuie acum, ca toată lumea să facă declarații sau să justifice. Și cu cei care au nevoie de aparate medicale, un consum mai mare de energie. Deci tot ce a scăpat din ordonanță plus serviciile publice și aici vorbim despre companiile de apă și tramvaie, metrou”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat că statul român nu trebuie să compenseze un profit „excepţional, speculativ”, ci persoanele vulnerabile, economia românească şi producătorii „în cazul în care nu se încadrează în preţul maximal cu costurile de producţie”.

”Statul român nu trebuie să compenseze profitul cuiva, a băieților deștepți. Mai ales un profit excepţional, speculativ, pe o perioadă limitată. Statul român trebuie să compenseze persoanele vulnerabile, economia românească şi producătorii, în cazul în care nu se încadrează în preţul maximal cu costurile de producţie şi să aibă un profit care a fost mediu în ultimii ani, până să apară această criză. Cred că este o abordare cât se poate de corectă şi o stopare a unei greşeli monumentale a unui guvern dinaintea acestui guvern, când s-a liberalizat piaţa fără să previi o astfel de situaţie”, a spus Ciolacu.

Citește și Ciolacu: Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar una de 18.000 cu 2.700