Marcel Ciolacu, despre viziunea PSD privind guvernarea: ”Se referă la dezvoltare prin patriotism economic”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut duminică că guvernarea social-democrată se referă la dezvoltare prin patriotism economic. Liderul social- democrat a subliniat că acest patriotism economic se traduce prin investiţii şi producţie în România.

04 iun. 2023, 16:49
Marcel Ciolacu, despre viziunea PSD privind guvernarea: ”Se referă la dezvoltare prin patriotism economic”
Marcel Ciolacu, despre viziunea PSD privind guvernarea

Marcel Ciolacu, despre viziunea PSD privind guvernarea. Marcel Ciolacu a transmis că săptămâna trecută au fost aprobate prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanțelor 19 proiecte de investiții în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat.

Citește și Marcel Ciolacu, întâlnire privată cu Regele Charles al III-lea: „Cu ambasadori precum Majestatea Sa, putem cu atât mai mult să ne facem mai bine cunoscuți prin bogățiile care fac din țara noastră un colţ deosebit al Europei”

Marcel Ciolacu, despre viziunea PSD privind guvernarea

„19 proiecte de investiții în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanțelor (HG 807). Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie și peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democrat a precizat că prin aceste investiții vor fi dezvoltate în România industrii competitive precum cea auto, a materialelor de construcții, alimentară, IT, farmaceutică, de asistență spitalicească și fabricarea produselor din cauciuc.

Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească și fabricarea produselor din cauciuc. Aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării:

1. Creștere economică prin producție și investiții în România
2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare
3. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producție aici, în România. În 2023 și 2024 vom întoarce în economie și pentru populație 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a conchis președintele PSD.

Citește și Marcel Ciolacu nu face niciun compromis în privinţa pensiilor speciale: „Asta ar însemna că nu mai vorbim de reformă, iar eu vreau reformă şi o voi duce până la capăt”