Marcel Ciolacu, după achitarea definitivă a lui Valeriu Zgonea: „Vali Zgonea este un om bun, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astăzi a ieşit din nou soarele, Vali!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că justiţia a făcut dreptate pentru Valeriu Zgonea şi "până la urmă adevărul a ieşit la lumină" în acest caz.

11 feb. 2022, 16:33
Marcel Ciolacu, după achitarea definitivă a lui Valeriu Zgonea: „Vali Zgonea este un om bun, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astăzi a ieşit din nou soarele, Vali!”

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, vineri, achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.

Iniţial, instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – îl condamnase, în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la 3 ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis vineri apelul şi a dispus achitarea lui, decizia fiind definitivă.

Motivul invocat de Curtea de Apel este că fapta nu există, potrivit art. 16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală.

În consecinţă, instanţa de apel a anulat şi dispoziţiile primei instanţei privind confiscarea sumei 62.143 lei.

„Justiţia a făcut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea! Ştiu că nimeni nu îi poate da înapoi timpul pierdut, sănătatea şi suferinţa îndurate în aceşti cinci ani de calvar, dar mă bucur că până la urmă adevărul a ieşit la lumină! Vali Zgonea este un om bun, un social-democrat adevărat, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astăzi a ieşit din nou soarele, Vali!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Dosar penal la Parchetul General ca urmare a unei plângeri privind plagiatul din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă