Marcel Ciolacu, după declaraţia lui Iohannis referitoare la dosarul 10 august: „Politicienii trebuie să se hotărască dacă respectă independenţa justiţiei sau nu o respectă şi pun presiune pe judecători”

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut joi ministrului Justiţiei Stelian Ion să explice urgent cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul care vizează evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat, iar PSD a reacţionat prin preşedintele Marcel Ciolacu.

04 mart. 2021, 16:01
Marcel Ciolacu, după declaraţia lui Iohannis referitoare la dosarul 10 august: „Politicienii trebuie să se hotărască dacă respectă independenţa justiţiei sau nu o respectă şi pun presiune pe judecători”

Marcel Ciolacu a afirmat, în contextul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis către ministrul Justiţiei de a explica urgent cum s-a ajuns să fie clasat dosarul 10 august, că oamenii politici din România ar trebui să se decidă dacă respectă independenţa justiţiei sau pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic.

„Oamenii politici din România ar trebui să se hotărască! Respectă independenţa justiţiei şi se abţin de la comentarii privitoare la deciziile judecătoreşti definitive. Sau nu respectă independenţa justiţiei şi pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic. Ca să ştie fiecare român în ce direcţie vrea fiecare partid să ducă România”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

Marcel Ciolacu îl acuză pe preşedintele Iohannis că încalcă independenţa Justiţiei

Reacţia vine după ce şeful statului a cerut joi ministrului Justiţiei Stelian Ion să explice urgent cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul care vizează evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în această situaţie.

Citeşte şi: Gabriela Firea o face praf pe Raluca Turcan: „Riscă să lase ţara fără profesori şi medici, dacă persistă în ideea de a institui o interdicţie a cumulului pensie-salariu”