Marcel Ciolacu: Este momentul unei resetări a partidului. Nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu. Noul preşedinte al PSD susţine că în CEX nu au căzut capete, ci că s-a convenit că este momentul unei resetări al partidului.

26 nov. 2019, 22:11
Marcel Ciolacu: Este momentul unei resetări a partidului. Nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii

„Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (…) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei care a durat şase ore.

Ciolacu a precizat că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul unde vor fi alegeri normale.

„Alături de Paul Stănescu (n.r. noul secretar general al partidului) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea şi Mutu Gabriel”, a mai spus Ciolacu.

Viorica Dăncilă, după demisie: Nu e un moment de slăbiciune, ci un moment de demnitate

„Garantul este Paul Stănescu şi marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor”, a explicat noul preşedinte PSD.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit marţi pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis. În urma unei şedinţe maraton, Viorica Dăncilă a demisionat, iar conducerea partidului a fost preluată de Marcel Ciolacu.

De asemenea, Biroul Permanent Național a fost dizolvat. 

Viorica Dăncilă a demisionat. Marcel Ciolacu este noul preşedinte al PSD