EXCLUSIV Marcel Ciolacu explică de ce PSD şi PNL au liste comune doar la alegerile europarlamentare. „Vrem să vedem dacă românii vor această alianţă din 2025”

Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD şi PNL au decis să aibă liste comune deoacamdată doar pentru alegerile europarlamentare, în direct la România TV, în prima apariţie televizată după anunţul comasării. Premierul a explicat de ce nu vor exista liste comune şi la alegerile locale.

28 feb. 2024, 21:22
EXCLUSIV Marcel Ciolacu explică de ce PSD şi PNL au liste comune doar la alegerile europarlamentare. „Vrem să vedem dacă românii vor această alianţă din 2025”
EXCLUSIV Marcel Ciolacu explică de ce PSD şi PNL au liste comune doar la alegerile europarlamentare. "Vrem să vedem dacă românii vor această alianţă din 2025"

Marcel Ciolacu explice de ce PSD şi PNL au liste comune doar la alegerile europarlamentare. Premierul a anunţat că datele alegerilor au fost stabilite în coaliţie şi că PSD le-a validat, iar acum aşteaptă oficializarea din partea PNL.

„În acest moment, în coaliţie am stabilit alegeri comasate europarlamentare şi locale pe 9 iunie, pe 15 septembrie şi 29 septembrie avem alegeri prezidenţiale, turul unu şi turul doi, iar pe 8 decembrie avem alegeri generale pentru Parlamentul României. Aşa am stabilit, umrează ca PNL să le voteze duminică, apoi Guvernul va emite o OUG care va fi trimisa la Parlament să devină lege”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, în direct la România TV. Noi detalii din culisele luptei pentru putere din 2024

Liderul PSD a explicat şi de ce listele comune cu PNL vor funcţiona doar la alegerile europarlamentare. „Avem stabilită o alianţă electorală şi liste comune pentru alegerile europarlamentare, pentru ca vom vedea dacă românii sunt de acord să avem această coaliţie transformată în alianţă eledctaorală din 2025. Aceasta stbilitate politca nu a făcut rău României, am plecat de la un deficit imens, de la o ţară blocată economic. Am decis să ne implicăm în actul de guvernare chiar dacă nu am avut în prima parte postul de prim-minustru. După votul romanielor, pe 10 iunie, ne întâlnim în coaliţie şi decidem ce facem mai departe. Legat de alegerile locale, eu nu vreau sa intervin ca în trecut peste deciziile colegilor mei din fiecare organizaţie judeţeană. Ei decid dacă vor liste comune, alianţe sau nu. Am lasat democraţia internă a partidului să funcţioneze. În schimb, vrem sa creionăm o alianţă pentru anul 2025”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a promis încă o dată că va pleca din fruntea PSD dacă AUR va câştiga alegerile europarlamentare: „O spun de câte ori e nevoie, dacă ma bate AUR în orice alegeri plec acasă! Eu mă aşteptam sa iasă şi George Simion să spuină la fel, dacă nu sunt pe primul loc la europarlamentare pleca acasă! Nu îmi este frică, iar promisiunea am făcută înainte de decizia legată de comasare”.