Marcel Ciolacu: „FMI confirmă. Economia României este un pacient a cărui operaţie a reuşit, dar este la ATI”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a postat sâmbătă un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care atrage atenţia asupra raportului FMI cu privire la economia României, despre care spune că este în pragul unui "şoc letal".

28 aug. 2021, 11:33
Marcel Ciolacu: „FMI confirmă. Economia României este un pacient a cărui operaţie a reuşit, dar este la ATI”

Marcel Ciolacu arată că FMI recomandă guvernului Cîţu măsuri pentru reducerea suplimentară a deficitului bugetar, ceea ce, în viziunea şefului social-democraţilor, ar însemna o nouă rectificare bugetară negativă şi tăieri de venituri.

„ȘI FMI CONFIRMĂ: ECONOMIA ROMÂNIEI E UN PACIENT A CĂRUI OPERAȚIE „A REUȘIT”…ÎNCÂT A AJUNS LA ATI!

Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internațional despre economia României. Se vorbește despre ajustarea fiscală = austeritate!

FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm.

Acest lucru înseamnă încă o rectificarea bugetară, una negativa, cu tăieri masive!

Până și experții FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale și orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale si sectoarele de activitate cele mai dezavantajate!

Marcel Ciolacu: „Doar Cîţu nu-i vede pe românii sărăciţi de explozia preţurilor”

Doar libertarianul Cîțu nu-i vede însă pe românii sărăciți de explozia prețurilor și înghețarea veniturilor; el e interesat doar ca marile corporații să facă profituri record de pe urma populației!

Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datoria publică ce se măreşte amețitor și riscă sa treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un șoc letal, fiind internat de urgenta la ATI.

ALO, TREZIREA DOMNULE CÎȚU! SE AUDE PÂNĂ LA PALATUL VICTORIA?!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Citeşte şi: Comitetul Politic al USR PLUS se reuneşte sâmbătă pentru prezentarea oficială a candidaturilor la şefia partidului