Marcel Ciolacu: „Gabriela Firea deschide lista PSD pentru Senat”

Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, va deschide lista PSD București, pentru Senat. Gabriela Firea a anunțat că va candida la funcția de senator imediat ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei.

05 oct. 2020, 12:53
Marcel Ciolacu: „Gabriela Firea deschide lista PSD pentru Senat”

Marcel Ciolacu a anunţat că va candida pentru un mandat de parlamentar la Buzău, iar Gabriela Firea va deschide lista la Senat a PSD. Chestionat dacă Viorica Dăncilă se va regăsi pe listele partidului la alegerile parlamentare, Ciolacu a răspuns: „ţinând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizaţiei de la Teleorman”. El a adăugat că au fost discuţii ca pe listele PSD să nu se afle traseişti.

„Doamna Gabriela Firea  va deschide lista PSD pentru Senat, pe București”, a anunțat Marcel Ciolacu luni.  „O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la lista de parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe Bucureşti, doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional de luni. 

Chestionat dacă îşi va asuma un anumit scor la parlamentare, liderul PSD a replicat: „O să avem discuţii cu fiecare organizaţie care îşi asumă un anumit scor. În funcţie de cum şi-au asumat organizaţiile scorul politic, o să vin şi eu să îmi asum. E un pic prematur. Ne vom organiza să fie primul partid în continuare, ca şi la locale”,

Ciolacu a precizat, despre Viorica Dăncilă, că „tinând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizaţiei de la Teleorman”.

Întrebat dacă se va regăsi pe lista PSD la Senat şi Marian Oprişan, care îşi doreşte un mandat de senator, Marcel Ciolacu a răspuns: „Vom avea discuţia cu colegii din cadrul organizaţiei PSD Vrancea”.

„Da a fost o discuţie şi în această privinţă, să încercăm să nu avem traseişti pe listele noastre. Deciziile acestea le vor lua preşedinţii de organizaţii. Am stabilit nişte principii. E prima oară când se stabilesc principiile înainte de listele la alegeri”, a completat Ciolacu. 

Rezultatele finale ale ale alegerilor pentru primăria Capitalei făcute publice de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti indică faptul că 672.004 persoane dintre cele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie. Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicuşor Dan şi 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu anunţă cine va amâna alegerile: „Nu PSD amână alegerile. Noi ne pregătim de alegeri pe 6 decembrie” 

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat, luni, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat că se va face o analiză a rezultatelor obţinute la alegeri, iar cei care au câştigat vor fi avansaţi, în timp ce, în cazul celor care au pierdut, se va face o analiză a motivelor, a scorului obţinut şi a tuturor lucrurilor petrecute în campanie. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, Firea afirmă că a fost dublat scorul de la europarlamentare, dar nu s-a agăţat niciodată de funcţii, dacă cineva doreşte schimbarea ei. „Dacă cineva îmi doreşte capul eu îl pun pe tipsie cu drag”, a afirmat Firea.

„Este normal, după orice scrutin partidele politice să-şi facă propriile evaluări şi analize. Cei care au câştigat, bravo lor, felicitări, vor fi avansaţi. În legătură cu cei care au pierdut, în cazul tuturor formaţiunilor politice, deci şi la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul pe care l-au înregistrat şi tot ce s-a întâmplat în campanie”, afirmat Gabriela Firea, luni, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, Firea afirmă că a fost dublat rezultatul de la alegerile europarlamentare.

„Acum am avut un scor politic de 33% la Consiliul General şi 38% la primarul general, dar nu este nicio problemă, dacă cineva îmi doreşte capul eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi ar fi ultimul lucru pe care l-aş face”, a mai afirmat Firea.