Marcel Ciolacu îi desfiinţează pe guvernanţi după tăierea sporurilor: E o măsură populistă. PSD nu votează bugetul!

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu va vota bugetul pe 2021. Preşedintele social-democraţilor a declarat că este un buget de austeritate și afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel ”creezi nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

10 feb. 2021, 11:24
Marcel Ciolacu îi desfiinţează pe guvernanţi după tăierea sporurilor: E o măsură populistă. PSD nu votează bugetul!

Marcel Ciolacu îi desfiinţează pe guvernanţi după tăierea sporurilor. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor acuză că bugetul pe 2021 este unul de austeritate.

Marcel Ciolacu îi desfiinţează pe guvernanţi după tăierea sporurilor. Anunţul făcut de social-democraţi

”Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a spus preşedintele PSD.

De altfel, Marcel Ciolacu spune că membrii PSD nu vor vota bugetul pe 2021.

”Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Întrebat de ce nu a eliminat PSD-ul sporurile cât a fost la putere și nu a făcut reformele despre care vorbește acum, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Marile reforme le faci când ai o provocare majoră. În guvernările PSD, noi am lăsat România în noiembrie cu un deficit bugetar de 2,8%”.

Premierul Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că are în vedere tăierea sporurilor bugetarilor după ce a descoperit sporuri despre care nici nu știa că există.

Şeful Guvernului a declarat că a avut în vedere tăierea salariilor de la CEC și EximBank în perioada în care era ministru al Finanțelor, dar a fost blocat de sistem. „Nu voi renunța”, a precizat premierul.

Citeşte şi: Guvernul taie şi spânzură în 2021: Restructurări în administraţie şi tăieri de sporuri, printre măsuri. Anunţul făcut de Kelemen Hunor!