Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Mi se pare inuman și degradant, a promis revoluția apei calde în București”

În iarna 2023 - 2024, prețurile la energie vor fi plafonate, așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, a anunțat premierul României, Marcel Ciolacu.

10 aug. 2023, 14:31
Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Mi se pare inuman și degradant, a promis revoluția apei calde în București”

Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că, în iarna 2023 – 2024, preţurile la energie vor fi plafonate aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut.

Premierul l-a criticat pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru problema apei calde din Bucureşti.

Citește și Marcel Ciolacu, despre scăderea prețurilor la produsele din supermarketuri: „Se vede o diferență semnificativă față de luna trecută”

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate. Nu reuşesc totuşi să realizez cum este posibil în aceste condiţii ca, în capitala României, primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare şi în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman şi degradant şi asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluţia apei calde”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Bucureștenii rămân fără apă caldă pentru mai mult timp. Potrivit primarului Nicușor Dan, situația se prelungește cu câteva zile.

Vorbim de aproximativ 6.000 de blocuri, vizate fiind în special imobilele din sectoarele 2, 3 și 4. Deși inițial s-a anunțat că lucrările vor fi finalizate până în data de 11 august, primarul Nicușor Dan a anunțat ulterior că lucrarea din Sectorul 3 se prelungește

„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.”, a transmis primarul Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan a mai spus că erau necesare aceste lucrări pentru ca situația din iarna anului 2020 să nu se repete.

„A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă – 2 și 3 – s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud. Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august. Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu anunță că alimentele de bază s-au ieftinit cu 40%. „Miniștrii să meargă în magazine să verifice prețurile”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că produsele alimentare nu s-au mai scumpit după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază şi i-a îndemnat pe membrii Cabinetului să verifice, la fel ca ministrul Agriculturii, preţurile din magazinele din ţară. El a subliniat, totodată, că inflaţia a ajuns la „o singură cifră”.

„La zece zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, toată lumea vede că există o scădere semnificativă la anumite produse faţă de tarifele de luna trecută. Mai mult, putem observa cu toţii că produsele alimentare nu s-au mai scumpit. Practic, ordonanţa îşi atinge scopul şi doresc să-l felicit pe domnul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pentru perseverenţă. A lucrat din greu ca să putem adopta această măsură esenţială, iar acum domnul ministru merge zilnic în supermarketuri să vadă preţurile.

Cred că fiecare ministru şi demnitar trebuie să facă la fel în magazinele din toată ţara. În loc de invenţii precum penuria, falimentul şi alte grozăvii, astăzi, realitatea arată că sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră. Acesta este adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică