Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Ludovic Orban care se opune PNL – PSD: „Cum poate dormi noaptea?”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, l-a criticat dur pe Ludovic Orban, fostul lider PNL, care a spus că părăseşte partidul liberalilor pentru se va alia cu social-democraţii în vederea guvernării.

08 nov. 2021, 23:55
Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Ludovic Orban care se opune PNL – PSD: „Cum poate dormi noaptea?”

Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Ludovic Orban care se opune PNL – PSD: „Cum poate dormi noaptea?”

Deşi nu i-a pronunţat numele, dar e destul de evident la cine se referea, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Orban de ipocrizie, spunând că nu ştie „cum poate dormi noaptea, darmite să comenteze acum scena politică”.

Marcel Ciolacu a spus la Antena 3 că social-democraţii au înţeles că „este un moment dificil prin care trece România” şi că nu a „simţit niciun coleg frustrat sau reţinut de ceea ce a fost în trecut” în relaţia dintre PSD şi PNL. Liderul PSD a mai dezvăluit că niciun coleg din teritoriu nu l-a sunat să discute vreo anumită funcţie fiindcă toată lumea a înţeles „că e un moment de răscruce”.

În acest context, Ciolacu l-a criticat dur pe Ludovic Orban, care se opune unei alianţe a liberalilor cu social-democraţii.

„Mă uitam acolo, la şedinţă, un fost prim ministru şi fost lider al PNL, câtă ipocrizie să-ţi mai permiţi un joc politic într-un astfel de moment. Dar presupun că va veni nota de plată la fiecare. După ce ai condus un guvern în care nu ai dat nicio şansă bolnavilor de cancer, au ajuns la peste 80% decese. Eu nu ştiu cum poate dormi noaptea, darmite să comenteze acum scena politică”, a spus Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban: „Românii aşteptau altceva de la noi. Înţelegerea cu PSD e o trădare gravă a celor care au votat cu PNL”

Ludovic Orban a spus că alianţa liberalilor cu PSD este o ruşine la adresa democraţiei şi o trădare a cetăţenilor care au votat cu PNL. Fostul preşedinte al PNL a spus că el nu ar fi acceptat niciodată o înţelegere cu social-democraţii.

„Românii aşteptau altceva de la noi, să refacem coaliţia de centru-dreapta. Decizia înţelegerii cu PSD, la evidentă presiune a preşedintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL şi şi-au arătat încrederea în PNL. E o sinucidere polticică. Nu va fi un guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, care cred în democraţie. Orice alianţă cu PSD nu e altceva decât un avantaj pentru cei care vor contracte cu statul, care vor funcţii la stat, care vor să se îmbogăţească prin relaţia cu statul. E departe de ce îşi doreşte cetăţeanul român. Dacă se face o alianţă cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân cu românii care cred în valorile liberale”, a spus Ludovic Orban.

PNL a votat pentru începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui nou Guvern. Scor 48-22 în BNP