EXCLUSIV Marcel Ciolacu, în aşteptarea votului pe moţiunea de cenzură: „Nu mă bazez pe luptele interne din coaliţie, că nu pleacă câinele de lângă grătar”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a intervenit în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de la România TV, pentru a prefaţa votul pe moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, care va avea loc marţi, în Parlamentul României.

28 iun. 2021, 21:38
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, în aşteptarea votului pe moţiunea de cenzură: „Nu mă bazez pe luptele interne din coaliţie, că nu pleacă câinele de lângă grătar”

Marcel Ciolacu a declarat că are confirmarea că toţi colegii social-democraţi vor fi prezenţi la vot, la fel şi cei din grupul parlamentar AUR, iar în acest moment moţiunea ar mai avea nevoie de 20 de voturi din partea parlamentarilor coaliţiei. Liderul social-democrat este convins că aceste voturi ar putea fi obţinute, dacă parlamentarii puterii ar fi lăsaţi să îşi exprime opţiunea, dar atât grupul parlamentar al PNL, cât şi cel al USR-PLUS, au declarat că nu vor lua parte la vot.

„E pentru prima oara dupa 30 de ani cand sunt sanse reale ca un guvern sa cada la doar 6 luni de la alegeri, iar acest lucru i se datoreaza presedintelui Iohannis, care nu a vrut sa respecte spiritul Constitutiei si a adunat toti perdantii intr-un guvern.

Incercam in primul rand ca toti colegii mei sa fie prezenti maine, chgiar si un coleg care are grave probleme de sanatate, colegii de la AUR vor fi si ei toti, asa ca mai avem nevoie de aproximativ 20 de voturi din arcul guvernamental. Daca ar fi lasati sa voteze… Dar acest guvern a devenit unul de interese, probabil au folosit si aceasta motiune pentru negocieri interne.

Eu spun, si asa spun si romanii in proportie de 70%, ca Romania se indreapta intr-o directie gresita. Eu sper ca acesti 70% sa determine dintre parlamentari sa voteze motiunea, pentru ca vor trebui sa explice romanilor. Toti romanii au picat in mijlocul unor lupte interne de partid. Ei au uitat ca sunt demnitari si fac numai jocuri politice. Eu ma mir ca domnul Iohannis nu iese sa spuna ca a gresit si sa repare, eu cred ca romanii ar intelege.

Daca nu va trece motiunea, categoric vom continua, pana la urma se va crea o masa critica. Nu ma bazez pe luptele lor interne, ca nu exista caine sa plece de langa gratar.

Ati vazut, a spus si seful DNA ca exista 95 de dosare din pandemie, cu firme de pe toate continentele, cand noi stateam in casa, ei faceau afaceri de miliarde. Eu sunt deranjat ca nu anchetam si cei 2000 de morti din pandemie care nu au fost raportati, care sunt prieteni, rude de-ale noastre, ci ii declaram zilnic cu taraita. Nu stiu de ce nu s-a spus ca domnii Orban si Iohannis au hotarat sa faca alegeri si au mintit romanii, ascunzand 2000 de morti.

Marcel Ciolacu: „Nu putem să guvernăm cu domnul Cîţu, are prea multe explicaţii de dat, nu mai are timp de guvernare”

Noi nu am aflat nici acum de ce a imprumutat domnul Citu peste 40 de miliarde de euro, peste 1300 de euro pe secunda.

Exista si posibilitatea unui guvern minoritar sau a alegerilor anticipate. Nu putem noi sa guvernam cu domnul Citu, are prea multe explicatii de dat ca sa mai aiba timp sa faca parte dintr-un guvern. Va mai aduceti aminte cum se bateau in piept ca va fi transparenta,fara nepotisme? Am venit in Parlament sa facem o comisie, culmea, pe spusele domnului Voiculescu, si au respins-o.”, a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la Punctul Culminant.

Marcel Ciolacu a comentat şi tema raportului Comisiei Europene privind educaţia sexuală, celebrul raport Matic.

„Eu azi am venit pe jos spre casa si m-am intalnit cu un domn foarte prezentabil care m-a intrebat daca stiu in detaliu ce a votat domnul Ciolos la Bruxelles, ca spunea ca are 62 de ani si, daca s-ar declara femeie, poate ar putea iesi la pensie. Oamenii au cu totul si cu totul alte probleme.

Domnul Terhes si doamna Grapini nu au participat deloc la acest vot. Avem dreptul sa avem alte decizii decat cele luate in grupul social-democrat european. I-am si transmis sefei de grup si a spus ca este foarte corect ca fiecare tara sa voteze conform credintei si traditiilor ei. Este un subiect fals scos in acest moment si se cauta iar un dusman al UE, iata ca l-au depistat in Ungaria.”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi-a publicat declaraţia de avere. Preşedintele nu mai face bani din chirii, dar are o altă sursă mare de venituri

Cîţu: Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor să participe, pentru divertisment 

Florin Cîţu a fost întrebat, luni, după şedinţa coaliţiei, cum a gestiomat discuţia despre moţiunea de cenzură, având în vedere că nu a mai discutat de mult cu liderul PNL şi a afirmat: ”Vorbesc foarte des cu liderul partidului. Decizia este clară, am anunţat-o de săptămâna trecută, parlamentarii Coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor să participe, pentru divertisment, dar nu vor vota mâine la moţiune”.

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută şi votată marţi în plenul Parlamentului, începând cu ora 14.00.

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează marţi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă, în condiţiile în care toţi parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţi în plen. PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor. În ceea ce priveşte parlamentarii coaliţiei, premierul Florin Cîţu a reiterat că aceştia nu vor vota la moţiune. USR PLUS a avut o ezitare luni, anunţând întâi că senatorii şi deputaţii formaţiunii vor vota, dar împotriva moţiunii, ulterior, revenind aupra deciziei şi anunţând că se vor conforma decizie luate în coaliţie de a nu vota.