Marcel Ciolacu, înainte de plecarea la Bruxelles: Premierul şi miniştrii din Guvern nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui

Marcel Ciolacu a explicat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles este normală, în cadrul dialogului constant care are loc cu Comisia Europeană.

18 aug. 2023, 09:33
Marcel Ciolacu, înainte de plecarea la Bruxelles: Premierul şi miniştrii din Guvern nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut, vineri, precizări despre vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles, explicând că asta înseamnă un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR.

“Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Bruxelles. De aceea aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

Crin Antonescu, despre candidatura lui Eduard Hellvig la alegerile prezidențiale. ”Este o ipoteză de luat în seamă”

El a precizat ce discuţii vor purta miniştrii la Bruxelles. “Concret, ministrul Muncii, doamna Bucura – Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul  legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor….Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-şi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal al României”, a afirmat premierul.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisie: „A fost un anunţ extrem de serios, să nu ne mai pitim după cireş”

El a menţionat şi ce îşi propune ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, din această vizită. “De asemenea, o să meargă şi domnul Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR şi planul REPowerEU. Concret, ne propunem să obţinem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcţionaţi direct către populaţie pentru achiziţia de panouri fotovoltaice astfel încât românii în viitor să plătească cât mai puţin la facturile de curent. Este un program ambiţios care acoperă întreaga Românie.

Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului a miniştrilor şi a primului ministru al Guvernului României. E un lucru cât se poate de normal”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că trebuie toleranţă zero “faţă de toţi aşa-zişii bombardieri”, care fac scandal şi confundă plajele cu maidanul. el a transmis susţinerea sa şi a GUvernului pentru jandarmi şi poliţişti.

Ciolacu a transmis un mesaj forţelor de ordine, vineri, la începutul şedinţei de Guvern. “Pentru că începe weekendul şi probabil iar staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine, să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine. Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului Guvern şi a tuturor oamenilor de bun simţ din această ţară”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ultimele zile au avut loc mai multe scandaluri pe litoral. La Costineşti, mai multe persoane s-au încăierat cu poliţiştii şi jandarmii, iar la Eforie turiştii au avut un conflict cu salvamarii care nu i-au lăsat să intre în mare, în condiţiile în care steagul roşu era arborat şi scăldatul interzis.

Premierul Ciolacu: Cred că este o ipocrizie cinică să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este o ipocrizie cinică să minţi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi şi a menţionat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.
“Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare este despre o informare corectă şi a menţionat că nimeni nu va fi vaccinat forţat.
“Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. Repet, ca să înţeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forţat. Îi mulţumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare şi îl încurajez să iasă în continuare”, a precizat premierul Ciolacu.

Reprezentanţii AUR au anunţat, miercuri, că vor organiza un protest, joi, de la ora 11.00, împotriva Strategiei Naţionale de Vaccinare pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii.

Aceştia precizau că această strategie ”nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării” şi solicitau ministrului Alexandru Rafila să retragă imediat Strategia Naţională de Vaccinare.

Joi, protestul a avut loc în faţa MInisterului Sănătăţii, Jandarmeria constatând mai multe încălcări ale legislaţiei.
Ulterior, AUR a transmis, printr-un comunicat de presă, că doar s-a alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării.