Marcel Ciolacu insistă cu impozitarea pensiilor speciale. „Când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât veniturile când erai în activitate”

Preşedintele PSD a declarat, luni, că impozitarea pensiilor speciale este "singura soluţie corectă" deoarece "când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate".

27 iun. 2022, 10:13
Marcel Ciolacu insistă cu impozitarea pensiilor speciale. „Când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât veniturile când erai în activitate”

Marcel Ciolacu este de părere că introducerea impozitării progresive este „singura soluţie pentru România”.

„Eu, unul, legislativ, cred că singura soluţie corectă este impozitarea această pensii speciale. Mai mult, a pensiilor speciale, când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate.

Impozitarea progresivă e o discuţie de fond. Ştim cu toţii că nu poate fi implementată de la anul, dar continuu susţinerea impozitării progresive şi cred că singura soluţie pentru România în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, înainte de BPN.

Întrebat dacă e posibil să fie impozitate salariile mai mari decât cel al preşedintelui Klaus Iohannis, Ciolacu a afirmat că „impozitarea progresivă înseamnă la toate niveluri”.

„E corect ca întâi ANAF să-şi facă treaba, digitalizarea”, a explicat preşedintele PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta anunţă criza în România: „Nu o să avem bani în anii care urmează”

Marcel Ciolacu, despre modificarea Codului Fiscal. „Pe data de 1 va fi o decizie”

„Pe data de 1 va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi o să le prezentăm şi colegilor din BPN. Acelaşi lucru în facem PNL. Pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală.

Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea in ceea priveşte măsurile fiscale. O să le discutăm noi atât noi, cât şi ei, şi intr-o şedinţă de coaliţie o să le decidem”, a explicat Marcel Ciolacu.

PSD a propus colegilor de coaliţie supraimpozitarea pensiilor speciale şi un impozit progresiv aplicabil salariilor mari din România.

Pe de altă parte, europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte la PNL, a lansat un apel către social-democrați și reprezentanții UDMR. Liberalul a cerut menținerea cotei unice, să nu fie introduse taxe noi sau să fie mărite.

„Recomandările mediului de afaceri din România, adică cei care creează și susțin locuri de muncă, către decidenții din domeniul economic, ar putea fi cuprinse într-un enunț simplu: nu distrugeți ce ați realizat până acum! Adică: mențineți cota unică, pentru că a contribuit semnificativ la creșterea economică, a însănătoșit mediul antreprenorial, nu introduceți taxe care ar putea sufoca întreprinzătorii, sau nu le măriți, ajutați-i să-și poată face planuri de afaceri! Predictibilitatea fiscală aduce bunăstare, iar asta înseamnă contribuții enorme la buget, deci bani pentru investiții publice și susținerea unor domenii precum sănătate, educație”, a spus Rareș Bogdan, potrivit bugetul.ro.

Citeşte şi: Rareş Bogdan mitraliază propunerile PSD: „Mențineţi cota unică şi nu introduceţi taxe”