Marcel Ciolacu: Iohannis „se joacă de-a Ciorbea şi Radu Vasile cu Guvernul”

Preşedintele PSD atacă dur prelungirea crizei politice prin negocieri care nu au finalitate şi cere alegeri anticipate.

13 oct. 2021, 09:57
Marcel Ciolacu: Iohannis „se joacă de-a Ciorbea şi Radu Vasile cu Guvernul”

Marcel Ciolacu critică în termeni duri negocierile pentru refacerea coaliţiei de guvernare. „Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se ceartă pe putere, în vreme ce țara se scufundă în criză! Avem cea mai mare inflație din ultimii 10 ani. Școlile și spitalele nu au bani să plătească utilitățile. O treime din micile companii sunt în insolvență sau au închis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este îngenuncheat de pandemie.
La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depășit de situație – se joacă de-a Ciorbea și Radu Vasile cu Guvernul. Și, la fel ca atunci, indiferent ce combinații ar face, ajungem la același rezultat: doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liberalii au decis! Nu vor susţine un guvern condus de Dacian Cioloş. Florin Roman preia șefia interimară a Camerei Deputaţilor
O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare.

Dacian Cioloş, în misiune imposibilă. Premierul desemnat se întâlneşte azi cu Cîţu, Hunor şi Pambuccian pentru a încerca refacerea coaliţiei de guvernare

Pentru PNL, potrivit informaţiilor din şedinţa de marţi seară a conducerii partidului, discuţia s-ar putea limita la a recomanda din nou USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

Şi liderul UDMR Kelemen Hunor are o problemă legată de contribuţia USR la căderea Guvernului Cîţu, considerând necesare mai întâi explicaţii din partea USR. Deşi Dacian Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, el nu a exclus nici varianta Guvernului minoritar.

Dan Barna: Dacă PNL și UDMR nu se bagă, USR va face singur Guvernul

Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost mult mai tranşant, anunţând că, dacă foştii parteneri de guvernare vor dori să negocieze refacerea coaliţiei, o concluzie a negocierilor ar putea fi prezentată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, iar în caz contrar un guvern format exclusiv din membri USR poate fi pregătit inclusiv la finalul acestei săptămâni.