Marcel Ciolacu, la Ziua Unirii Principatelor: Sunt convins că anul acesta vom reuşi să învingem definitiv pandemia

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune, într-un mesaj de Ziua Principatelor, că este convins că românii vor reuşi în acest an, prin unitate şi solidaritate, să depăşească obstacolul provocat de pandemia de coronavirus.

24 ian. 2021, 12:44
Marcel Ciolacu, la Ziua Unirii Principatelor: Sunt convins că anul acesta vom reuşi să învingem definitiv pandemia

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române în care afirmă că de-a lungul timpului românii au traversat momente dificile, dar le-au depăşit fiind uniţi.

„Acum 162 de ani se puneau bazele statului român modern prin unirea Moldovei cu Ţara Românească, un moment istoric pe care avem datoria să îl onorăm cu mândrie în fiecare an. La fel ca şi acum, de-a lungul timpului am traversat momente dificile, dar mereu am demonstrat că #uniţi putem depăşi orice obstacole şi putem să ne creăm un viitor mai bun împreună. Prin unitate şi solidaritate suntem cu toţii mai puternici, de aceea sunt convins că anul acesta vom reuşi să învingem definitiv pandemia şi să trecem peste toate provocările prilejuite de aceasta! La mulţi ani, români!!!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, apel la Guvern şi profesori: Să facem din proiectul „România Educată” unul dintre pilonii centrali ai următorilor ani

 

Unirea Principatelor Române. Ceremonii restrânse la 162 de ani de la Mica Unire din cauza pandemiei

Unirea Principatelor Române este celebrată în fiecare an, la 24 ianuarie, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859 – 1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în ţară prin diferite manifestări. Autorităţile locale au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei. Şi instituţiile de cultură din ţară marchează momentul aniversar prin piese de teatru, dar şi prin concerte, cele mai multe transmise online.

Citeşte şi: 24 IANUARIE Unirea Principatelor Române. Semnificaţia şi istoria zilei de 24 IANUARIE


loading...