Marcel Ciolacu menţine suspansul: „Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţia României. I-am spus şi domnului Ciucă, o să vorbim după 10 iunie”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu ştie dacă va candida la alegerile prezidenţiale din acest an, însă ştie că are o provocare mai mare din postura de premier.

05 apr. 2024, 20:02
Marcel Ciolacu menţine suspansul: „Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţia României. I-am spus şi domnului Ciucă, o să vorbim după 10 iunie”

Marcel Ciolacu a declarat că, în momentul de faţă, provocarea este să transforme alianţa dintre PSD şi PNL într-o forţă care să câştige alegerile europarlamentare, urmând ca, abia după aflarea rezultatelor acestora, să stabilească strategia pentru celelalte rânduri de alegeri.

„Trebuie să ne învăţăm foarte bine lecţiile din trecut ca să putem construi un viitor mult mai bun. Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României. Ce ştiu este că acum am o provocare mult mai mare, cea de prim-ministru al României, am o provocare de a duce această coaliţie electorală într-o alianţă electorală pentru Europa, fiindcă, repet, ne trebuie un partner”, a declarat Ciolacu, vineri la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui.

Întrebat ulterior, în conferinţa de presă, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a răspuns: „Am şi spus. Am spus şi azi dimineaţă, atunci când am fost cu domnul Ciucă să înscriem alianţa electorală, că lucrul acesta o să îl vorbim după data de 10 iunie”.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au fost întrebaţi, vineri, după depunerea la Biroul Electoral Central a listei de candidaturi a Alianţei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, dacă cele două partide vor avea liste comune pentru alegerile parlamentare şi candidat comun la alegerile prezidenţiale, având în vedere că au împreună un sediu de campanie, care este fostul sediul al USL.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac furibund către cei din USR: „Minţi bolnave, nu se pricep la nimic!” 

”Am fost la acel sediu pentru că era singurul sediu liber. Aşteptăm să vedem care va fi decizia şi votul de încredere pe care îl vom primi de la români. Ulterior, după 10 iunie, vom lua o decizie. Acum, în sediul de lângă Arcul de Triunf, funcţionează alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a afirmat că după alegerile europarlamentare urmează să se decidă dacă alianţa electorală se va transforma şi într-una politică.

“Am făcut o coaliţie pentru guvernare într-un moment dificil al României şi pot să-mi permit şi de această dată să spun că avem un guvern funcţional, un guvern fără scandaluri, un guvern unde, indiferent de la ce partid suntem, ne simţim o echipă, funcţionăm în parametrii necesari de a face parte dintr-un guvern. Cel mai important lucru este votul românilor. După votul românilor vom vedea dacă această alianţă electorală se va transforma într-o alianţă politică. Cu certitudine, pe data de 10 iunie vom avea o şedinţă de coaliţie”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan ar vota pentru PSD la nivel european: „Vom ataca o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un reprezentant al PNL sau PSD”