Marcel Ciolacu, mesaj în plină criză politică: Guvernarea de dreapta a dus ţara într-o fundătură. PSD are un singur obiectiv

Marcel Ciolacu vine cu un mesaj către români, în timp ce PNL s-a reunit în ședință pentru a hotărî care e partidul cu care va intra la guvernare.

08 nov. 2021, 21:35
Marcel Ciolacu, mesaj în plină criză politică: Guvernarea de dreapta a dus ţara într-o fundătură. PSD are un singur obiectiv

Marcel Ciolacu, mesaj în plină criză politică. Liderul PSD spune că partidul pe care îl conduce are un singur

Marcel Ciolacu, mesaj în plină criză politică: Guvernarea de dreapta a dus ţara într-o fundătură. PSD are un singur obiectiv

„Guvernarea de dreapta a dus țara într-o fundătură. PSD are un singur obiectiv: să STABILIZĂM România, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic și social.

Avem un program cu 100 de măsuri, foarte bine țintite. Avem specialiști. Avem un dialog cu partenerii sociali și mediul de afaceri. Și avem o strategie. PSD știe să guverneze!”, transmite preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, printr-un mesaj publicat pe Facebook luni seara.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR a decis în şedinţa de luni ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

„Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”, a scris preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR consideră că „această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

„Totodată, Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente”, precizează Kelemen Hunor potrivit Agerpres.

Liberalii au convocat pentru luni, 8 noiembrie, la ora 19:00, o ședință a Biroului Politic Național (BPN) în care membrii partidului trebuie să voteze cu cine vrea PNL să formeze noul Guvern, PSD sau cu USR.

Ședința BPN  va avea loc la sediul din Modrogan și este prima după cea în care liberalii au stabilit flexibilizarea mandatului de negociere și faptul că sunt deschiși la discuții și cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Guvernul Cioloș a picat votul din Parlament, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înaintea audierilor miniştrilor propuşi de către comisiile parlamentare.

Citește și: Şedinţă decisivă la PNL. Liberalii decid chiar în aceste momente cu cine merg la guvernare: PSD sau USR?