Marcel Ciolacu: „Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar. Nu sunt impozite în plus, sunt echităţi sociale pe care trebuie să le explicăm foarte bine românilor”

Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, după participarea la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Zalău, că anul 2022 a fost anul în care PSD-ul a readus România la normalitate şi a luat măsuri pentru a proteja nivelul de trai al românilor. Liderul PSD a trecut, de asemenea, în revistă măsurile pe care PSD le-a luat în anul care a trecut pentru bunăstarea românilor.

13 ian. 2023, 19:44
Marcel Ciolacu: „Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar. Nu sunt impozite în plus, sunt echităţi sociale pe care trebuie să le explicăm foarte bine românilor”

Marcel Ciolacu a subliniat, de asemenea, că creşterea impozitelor şi taxelor este o măsură firească şi absolut necesară în contexul creşterii veniturilor. De asemena, Ciolacu a precizat că toate ţările europene au luat măsura creşterii taxelor.

Am promis că vom avea capacitatea de a învăţa din greşelile trecute şi îmi place să cred că ne-am ţinut de cuvânt. Important e că ne-am implicat chiar daca au fost discutii corecte si libere in interiorul partidului daca ne asumam sau nu sa intram la guvenare. Daca ramaneam în opoziţie era mai usor. A fost cea mai corecta decizie si pentru primari, si pentru presedintii de consilii judeţene si pentru romani. Pentru căa România, dupa 1 an de zile avand baza acestei coalitii, a reusit sa depaseasca cea mai neagra perioada.

A fost o guvernare dezastruoasa acea guvernare de dreapta din România. Nimeni n-a stiut ca va veni si un razboi după criza pandemică şi energetică.

Am fost mult prea mult timp pompieri de serviciu. Nu aveam ce face, a trebuit să găsim cele mai bune soluţii în energie, să venim cu pachetul social pentru că, în urmă cu un an, anumiţi oameni de stat (oameni de stat si oameni de stat intamplator) care nu au marit nicio pensie. Pentru prima oară, pachetul economic a fost mai consistent decât pachetul social. Şi am depăşit 2022, cel mai complicat an. Ştiu toti românii de inflatie, ca s-au mărit preturile, ştiu de crizele suprapuse. Nu cred ca romanii au nevoie de lideri plângăcioşi.

Anul in care am fost pompierii de serviciu a luat sfarsit. E cazul să ducem România mai departe, să venim cu soluţiile asteptate de români, sa nu mai cautam motive de ce nu reusim sa ne implicam total in actul de guvernare. Şi cei mai rai adversari au recunoscut ca PSD a adus coerenta si eficienta necesara unui act de guvernare intr-o perioadă foarte scurta. Am intors in economie aproape 6% din PIB, anul acesta avem cel mai mare buget pentru investitii din toata istoria României, aproape 7,2% din PIB, anul trecut au fost cele mai multe investitii atat din fonduri europene, cât si din bugetul de stat. Va fi o crestere economica la fel ca si anul acesta, cred ca printre primele din UE.

Trebuie să revenim la ceea ce ne defineşte, că suntem sociali-decomcrati, ca in primul rand echitatea sociala e menirea noastra sa o facem, si nu menirea dreptei. Nu inseamna ca venim cu taxe mai mari, ci ca va trebui să reducem impozitarea muncii si sa marim impozitarea capitalului. Sa creem parghii care duc la inchiderea unei discrepante intre patura de sus si cea de jos. Daca vom face o politică echitabilă social, se va reveni la aceeaşi criză socială pe care o aveam atunci cand ne-am asumat sa intram la guvernare.

Sunt lucruri normale in toate tarile europene. Nu exista sa ai venituri exceptionale si statul sa nu ti le impozitete suplimentar. Nu poti beneficia de bani de la stat pentru ca e pandemie si tu sa faci venituri extraordinare si nimeni sa nu ti le impoziteze. Nu poti castiga din criza energetica de la noi toti si nimeni sa nu te impoziteze. Nu sunt impozite in plus, sunt echitati sociale pe care trebuie sa le explicam foarte bine romanilor„, a declarat Marcel Ciolacu la Zalău.

Pentru anul 2023, Marcel Ciolacu promite investiţii masive şi scheme de ajutor de stat pentru producători, dar şi pentru comaniile de construcţii.

Este cazul să recunoaştem că ne trebuie investiţii masive, având in cei 2 ani de guvernare cel mai mare deficit comercial la produsele alimentare, România fiind unul dintre cei mai mari producatori agricoli. Trebuie sa venim cu scheme de ajutor de stat pentru ca producatorii să-si mareasca capacitatile ca sa nu mai importam asa de mult.

Pentru companiile de construcţii, trebuie să venim cu scheme de ajutor să-şi produca materialele de constructii in România. Jumatate din materialele de constructii in prezent sunt importate. Trebuie sa ajutam capitalul românesc. Asta este menirea PSD. Componenta socială este foarte importantă, dar nu trebuie să încurajăm nemunca. Trebuie sa ajutam acolo unde sunt cazuri sociale, ajutoarele trebuie sa fie pe venituri, nu pe persoane.

Trebuie să schimbăm ceea ce nu a funcţionat. Dacă nu o facem noi, nu are cine altcineva„, a adăugat liderul PSD.