Marcel Ciolacu nu şi-a putut programa mama pe platforma de vaccinare. „Mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei”

Marcel Ciolacu a mărturisit că nu a reuşit să-şi programeze mama pentru a fi vaccinată împotriva noului coroanvirus prin intermediul platformei pentru vaccinare care s-a blocat încă din prima zi, la începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare anti-COVID.

18 ian. 2021, 22:34
Marcel Ciolacu nu şi-a putut programa mama pe platforma de vaccinare. „Mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei”
foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu nu şi-a putut programa mama pe platforma de vaccinare. Preşedintele PSD a spus că mama sa suferă de o boală cronică, motiv pentru care o va aduce la un spital din Capitală pentru a fi vaccinată.

„A încercat nepotul meu să facă zilnic acest lucru şi am şi spus că mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum. O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti

Încearcă de când s-a intrat în această a doua etapă”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR1.

Preşedintele PSD a criticat modul în care guvernanţii gestionează campania de vaccinare anti-COVID.

„După ce sunt proşti, mai sunt şi fuduli, chiar nu se vede? E evident. Nu sunt în stare să recunoască. Nu funcţionează. N-am fost în stare. Toate lucrurile sunt perfecte.

Vorbea USR de digitalizarea României. Poate să facă măcar platforma asta să funcţioneze? Am mai avut o dată cu platforma cu IMM-urile ne-am chinuit la fel. Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări. Este cel mai important examen al guvernării. Nu avem doze suficiente, este evident.

În acest moment, în trei-patru ani terminăm să ajungem la 70%, la gradul de imunizare al populaţiei”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

De altfel, Ministrul Sănătăţii a explicat ce se întâmplă dacă platforma pentru vaccinare antiCOVID nu o să poată să permită o programare. Vlad Voiculescu spune că una dintre alternative ar fi „să se ia în considerare o listă de aşteptare” în care doritorii să se înscrie, urmând ca aceştia să poată fi contactaţi de autorităţi prin call-center.

„Dacă ne uităm la cifre (…), lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, adică trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice. Însă la nivel individual evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate.

(…) Vor exista câteva variante pe care le vom lansa mâine sau poimâine, pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. Este simplu. Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu prin call center”, a explicat ministrul Sănătății, luni, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor România, conform Agerpres.

Citeşte şi: Platforma de înscriere pentru vaccinare S-A DEBLOCAT. Precizările STS şi ale lui Valeriu Gheorghiţă VIDEO

Mai multe persoane au încercat vineri să se înscrie pentru vaccinare în etapa a doua a imunizării, care a început simbolic cu o doză administrată preşedintelui Klaus Iohannis, dar au întâmpinat probleme în accesarea platformei şi s-a crezut că aceasta s-a blocat din cauza numărului mare de accesări.

foto: Inquam Photos