Marcel Ciolacu: O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia lui Florin Cîţu

Un document arată că actualul premier Florin Cîţu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA, pentru condus sub influenţa alcoolului sau drogurilor, întrucât legislaţia americană nu face diferenţă între ele.

11 aug. 2021, 20:56
Marcel Ciolacu: O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia lui Florin Cîţu

Marcel Ciolacu prezintă pe Facebook un document legat de acuzele aduse premierului Cîţu şi îi cere lui Iohannis demiterea de urgenţă a premierului. „După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului!
O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!

Rareş Bogdan nu îi pune fiola lui Cîţu: Nu e ales de noi să fie stareţul Mânăstirii Rohia, nici pentru poziţia de patriarh

#PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal! Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!
Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze…de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîțu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit…

Posted by Marcel Ciolacu on Wednesday, August 11, 2021

Premierul Florin Cîţu a precizat, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL. Preşedintele PNL Ludovic Orban nu ştia despre faptul că Florin Cîţu a condus sub influenţa alcoolului în SUA, nefiind informat în acest sens de către premier, au precizat, miercuri, surse apropiate liderul liberalilor, pentru News.ro. Potrivit acestora, Orban nu doreşte ca acest episod să devină subiect în campania internă din partid.

Emanuel Ungureanu, după ce premierul Cîţu a recunoscut că a făcut închisoare în SUA: „Acest om iresponsabil conduce România”

Un document din martie 2000, prezentat de flux24.ro, arată că actualul premier Florin Cîţu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA, pentru condus sub influenţa alcoolului sau drogurilor, întrucât legislaţia americană nu face diferenţă între ele.

Conform documentului Curţii de Justiţie din Iowa, Florin Vasile Cîţu ar fi fost reţinut 2 zile în anul 2000 şi a primit şi o amendă de 1.000 de dolari americani.

Şi USR-PLUS cere şedinţă pentru anchetarea lui Cîţu

„Noi am militat foarte tare pentru acest principiu de „fără penali în funcţii publice” şi o susţinem în continuare. Dacă nu mă înșel, au mai puţin de 24 de ore aceste apariţii de informaţie în spaţiul public. Va exista, în orizontul apropiat, o următoare şedinţă de coaliţie. Copreşedinţii coaliţiei de guvernare sunt convins că vor discuta această situaţie cât se poate de serioasă”, a spus Ștefan Pălărie la A3.

Acesta a mai precizat că toate clarificările vor veni în 24 de ore şi că se discută febril în grupurile de Whatsapp ale USR-PLUS despre acest subiect.

„Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog, fie având o concentrație alcoolică de 0,08% sau mai mult. Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000. Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi, se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță. În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (…) A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul din SUA, Ruslan Bocancea, la Antena 3.