Marcel Ciolacu: „PNL şi USR-PLUS vor o altă ordine decât cea pe care o doresc românii”

Preşedintele PSD a intervenit joi, telefonic, la România TV, pentru a comenta negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR în vederea alcătuirii viitorului guvern de coaliţie şi a declarat că cele trei forţe politice doresc să deturneze voinţa românilor, exprimată prin vot pe 6 decembrie.

17 dec. 2020, 20:36
Marcel Ciolacu: „PNL şi USR-PLUS vor o altă ordine decât cea pe care o doresc românii”

Marcel Ciolacu a negat vehement informaţiile conform cărora, în cazul în care PNL şi USR-PLUS nu reuşesc să se înţeleagă în vederea formării unei majorităţi parlamentare, să se ajungă la un guvern minoritar, format din PNL şi UDMR, care să fie sprijinit în parlament de PSD, pe proiecte punctuale.

„Romanii si-au facut datoria si au transmis un semnal vizibil clasei politice, prin cifre. Toate aceste lucruri se intampla cand vrei o alta ordine decat cea pe care au dorit-o romanii.

Marcel Ciolacu susţine că PSD nu acceptă altă variantă decât Rafila premier

Avem un partid castigator, PSD, si doua partide care au pierdut, PNL si USR. De aici pleaca tot acest joc dezgustator, in plina pandemie, cu un premier care si-a dat demisia si acum vrea sa fie din nou premier si un partid locul 3 care isi doreste premierul.

PSD nu va vota in Parlament alt guvern decat cel condus de doctorul Alexandru Rafila. Mai mult, toti colegii mei au fost de acord astazi ca nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un preşedinte de organizaţie. Semnalul de la romani este cu totul altul. Este o atitudine a conducerii PSD fata de ce se intampla la pierzatori, la gemenii esecului Orban si Barna, care incearca sa pacaleasca romanii si propriile partide.” , a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunţat că, în Consiliul Politic Naţional al PSD, s-a hotărât ca Hotărârea de Guvern prin care aceste sume sunt acordate primăriilor conduse de PNL va fi atacată de social-democraţi în contencios administrativ şi chiar vor iniţia şi acţiuni penale împotriva primarilor şi miniştrilor care au avizat documentul.

Citeşte şi: Noul guvern prinde contur: USR-PLUS este gata să accepte varianta Cîţu premier, Orban preşedintele Camerei, cu o condiţie