Marcel Ciolacu: „Politizarea numirilor în spitale a făcut-o guvernul Cioloş. Ei vorbesc de ce vor face, dar criza este acum”

Preşedintele PSD a fost invitat joi la emisiunea Hotnews Live, unde a răspuns întrebărilor legate de alegerile parlamentare şi despre programul de guvernare al partidului. Marcel Ciolacu a afirmat că situaţia sistemului medical din România poate fi îmbunătăţită printr-un Pact pentru Sănătate, pe care social democraţii l-au propus.

26 nov. 2020, 12:19
Marcel Ciolacu: „Politizarea numirilor în spitale a făcut-o guvernul Cioloş. Ei vorbesc de ce vor face, dar criza este acum”
Marcel Ciolacu acuză Guvernul de "coafarea" datelor despre COVID

Marcel Ciolacu a recunoscut că PSD nu a reuşit să ducă la bun sfârşit construcţia spitalelor regionale promise în campania electorală, prin programul de guvernare, dar susţine că politizarea numirilor directorilor de spitale este urmarea unei legi introduse de guvernul Cioloş.

„Eu, spre deosebire de Orban, vorbesc cu oamenii din linia 1, care au si solutii. Ei vorbesc de lucruri pe care le vor face, dar criza o avem acum. Este adevarat ca nu am realizat spitalele regionale. Dar am reusit sa stopam exodul medicilor, PSD a dublat, aproape triplat salariile. Ce ne faceam acum daca nu mai aveam nici medici? Am lasat 3 spitale cu toate documentele la zi, doar sa se dea drumul la constructie. S-a intamplat ceva de un an de zile?”, a declarat Marcel Ciolacu la Hotnews.

Marcel Ciolacu susţine că prin ieşirile publice foarte dese Iohannis arată că PNL scade în sondaje

„Orban este prim ministru si responsabilitatea guvernarii este a lui.  Nu pot sa fiu ipocrit si sa nu-mi asum greselile PSD din trecut, dar sa nu uitam ca am dus Romania in UE si NATO. Si acum am venit cu o propunere de Pact pentru Sanatate, care sa nu tina cont de ciclurile electorale, dar au refuzat. Politizarea spitalelor este facuta de guvernul Ciolos. Niciodata nu s-a intamlat in 30 de ani ce s-a intamplat in ultimul an in Romania, acest talcioc pe care il face Orban. Si-a mutat 2 miliarde in fondul de rezerva, pe care apoi i-a impartit discretionar catre autoritatile locale conduse de PNL. Nicio primarie a PSD nu a primit niciun leu. Daca era Grindeanu premier, era luat de pe scaun cu duba.

Nu mai facem sondaje, dar am sondajul la televizor in fiecare seara. Din moment ce in fiecare seara iese domnul Iohannis, inseamna ca PNL nu sta deloc bine. Daca erau alegeri normale, fara pandemie, era ceva, ca a mai facut si Basescu, dar in pandemie sa iesi in fiecare zi si sa sadesti samanta urii, asta nu a mai facut nimeni. Domnul Orban a spus ca vrea sa guverneze si trebuie sa-si asume la judecata electorala.”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici: „PNL face un atac direct la Dumnezeu. Dacă nu sunt în PNL și atei, mai rău!”