Marcel Ciolacu promite dezvăluiri explozive după ce România a pierdut procesul cu Roşia Montană: „Am să vă pun la dispoziţie toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice şi administrative”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, într-o conferință de presă, că dacă se va confirma că România a pierdut definitiv procesul intentat de Gabriel Resources pentru aurul de la Roșia Montană, atunci se va ocupa personal ca românii „să afle adevărul” despre vinovații în acest caz.

01 feb. 2024, 11:10
Marcel Ciolacu promite dezvăluiri explozive după ce România a pierdut procesul cu Roşia Montană: „Am să vă pun la dispoziţie toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice şi administrative”

România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.

„Cred că v-ați obișnuit, eu cel puțin m-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie ca premier pentru toate tâmpeniile făcute de alții. Înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montana. Ieri în ședinta de Guvern am rugat toți colegii care dețin informatii și care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documtne sa fie stranse, toate documentele de la avocații pe care i-am avut în acest proces, pentru ca românii să știe adevărul. În ceea ce priveste banii, întâi și întâi să vedem instanța pe ce sumă va hotărî că stăm de vorbă. Oricum, vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice și administrative luate ca România să piardă acest proces am să vi le pun la dispoziție și românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță”, a declarat Ciolacu.

Citeşte şi: România, pe punctul de a pierde procesul ”Roșia Montană”! Gabriel Resources dă țării noastre cea mai mare lovitură din ultimi 35 de ani

Pe de altă parte, Klaus Iohannis pare dezinteresat de problemă, singurul comentariu pe această temă fiind faptul că speră că Guvernul a angajat deja avocaţi.

”În primul rând cred că este bine să așteptăm decizia, dar sunt sigur că Guvernul, în înțelepciunea lui, și-a luat măsuri de precauție, a angajat firme de avocați și caută soluții.

Nu sunt parte a acestei chestiuni, dar sunt convins că la nivelul Guvernului se va face tot ceea ce este necesar.”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: care sunt preferinţele românilor în ce priveşte preşedintele. Mircea Geoană, pe locul doi în preferinţele votanţilor PNL, 18% din electoratul AUR o preferă pe Şoşoacă lui Simion