Marcel Ciolacu: „Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic”

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan le-a mulţumit duminică alegătorilor pentru că i-au încredinţat conducerea Turciei încă patru ani,.

28 mai 2023, 21:21
Marcel Ciolacu: „Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic”

„Turcia rămâne unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României! Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul #NATO.
Menținerea securității la Marea Neagră este vitală în acest context geo-strategic tensionat.
Mai mult, #Turcia este unul dintre partenerii comerciali tradiționali ai României și mizăm pe stimularea relațiilor economice și în viitor.
#Firmele turcești prezente în #România au o contribuție importantă, inclusiv în domeniul infrastructurii de transport, componentă esențială pentru dezvoltarea economiilor noastre”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a revendicat duminică după-amiază victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în timp ce continuă numărarea voturilor, dar rezultatele parţiale neconfirmate încă de autoritatea electorală şi comunicate de agenţia oficială Anadolu îl dau ca sigur câştigător, transmite AFP.

Conform acestor rezultate, după numărarea a 99% din buletinele de vot, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,1% din voturi, iar adversarul său Kemal Kiliçdaroglu 47,9%.

UPDATE Alegeri Turcia 2023. Erdogan va avea un nou mandat, avans considerabil după numărarea a 98% din voturi. Preşedintele a cântat cu alegătorii
„Naţiunea noastră ne-a încredinţat responsabilitatea de a guverna pentru următorii cinci ani”, a spus Erdogan, vorbind în faţa simpatizanţilor săi pe plafonul unui autobuz în faţa reşedinţei sale spre care se îndreaptă o mulţime entuziastă.

„Ne vom respecta promisiunile făcute poporului”, a asigurat el, remarcând totodată că „aceste alegeri au demonstrat că nimeni nu poate ataca realizările acestei ţări”.

Deşi confruntat cu un context nefavorabil dat de inflaţia galopantă, cutremurul din februarie soldat cu peste 50.000 de morţi şi relaţiile tensionate cu Occidentul, care dorea o victorie a lui Kiliçdaroglu, plus erodarea sa la putere, Erdogan şi-a păstrat totuşi un nivel suficient de popularitate care îi permite acum obţinerea unui al treilea mandat prezidenţial.

Analiza lui Victor Ponta despre alegerile prezidențiale din Turcia: „Erdogan contrazice din nou toate sondajele”. Care sunt lecțiile pentru România