Marcel Ciolacu, replică pentru Cristian Ghinea: Ce demisii ceri tu? Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!

Marcel Ciolacu îi răspunde ministrului Cristian Ghinea care îl provocase să-şi dea demisia de la conducerea PSD dacă Comisia Europeană aprobă PNRR. "Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!", îi transmite Marcel Ciolacu.

11 iun. 2021, 11:50
Marcel Ciolacu, replică pentru Cristian Ghinea: Ce demisii ceri tu? Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune despre Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că „n-a convins pe nimeni cu inteligența sa, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale”.

„Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!
Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 ZILE! – să-ți citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. FĂRĂ SĂ-L CITEȘTI! Au citit și s-au crucit!
Cristian, nu ți-a fost rușine să ieși la televizor, acum două zile, și să minți nonșalant că totul e ok, deși știai foarte bine ce observații devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??!”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, prima reacţie după criticile CE la PNRR: „Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă!”

Marcel Ciolacu îi cere ministrului Cristian Ghinea să demisioneze din Guvern.

„Cristian, TU ești un dezastru! ZERO! Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!!!!”, a mai spus Ciolacu.

„Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici!!!!”, a avertizat Ciolacu.

Citeşte şi: PNRR, reproşuri pe bandă rulantă de la Comisia Europeană. Proiecte întregi sunt DEMOLATE

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior, afirmat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Cristian Ghinea.

„Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă! Factual, situaţia e clară şi este descrisă în disclaimerul la tabelele trimise de Comisia Europeană publicate de PSD cu mare tam-tam: sunt întrebări puse de Comisia Europeană legate de procedura de costing. Am spus în mai multe rânduri că PNRR este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior.”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că „este un exerciţiu complex de estimare ex-ante a costurilor pentru sute de investiţii”, un exerciţiu făcut pentru prima dată şi de Comisie şi de statele membre.

„Tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre. La fel vor fi întrebări pentru analizele de mediu şi pentru etichetarea cheltuielilor de mediu/digital. La fel cum au mai fost cereri de clarificare, pe care le-am rezolvat. În această săptămână au avut loc întâlniri sectoriale MIPE – ministere de linie – Comisia Europeană unde s-a trecut prin aceste tabele. Unele întrebări au fost lămurite pe loc, altele urmează să o facem.”, a punctat Cristian Ghinea.

Ministrul Investiţiilor a subliniat că la toate proiectele mari depuse la Comisie din fondurile de coeziune (de peste 50 de milioane de euro) există sute de întrebări de la Comisie, pe care MIPE şi aplicanţii care au depus proiectul le lămuresc.