Marcel Ciolacu salută victoria partidului Maiei Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că cetăţenii moldoveni au dat o nouă dovadă că vor să-şi construiască un viitor european, în urma alegerilor parlamentare anticipate. El a mai spus că PSD va susţine demersurile noii majorităţi proeuropene din Parlamentul de la Chişinău.

12 iul. 2021, 12:52
Marcel Ciolacu salută victoria partidului Maiei Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova

„Veşti extraordinare de la fraţii noştri din Republica Moldova! Tot respectul şi admiraţia pentru cetăţenii moldoveni! Au dat o nouă dovadă că vor să-şi construiască un viitor european! Salutăm victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în alegerile anticipate! PSD va sprijini demersurile noii majorităţi proeuropene din Parlamentul de la Chişinău!  Susţinem reformele şi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Împreună suntem mai puternici!”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Citeşte şi: Alegeri anticipate Republica Moldova. Maia Sandu, anunț pentru moldoveni după ce partidul său a reușit cel mai bun scor: Vom reuși să construim o țară liberă

Rezultate alegeri în Republica Moldova: PAS, partidul preşedintelui Maia Sandu, 52,53 %. BECS – 27,36 %, după centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a înregistrat 52,53% din voturi la alegerile parlamentare aniticipate din Republica Moldova, după procesarea 99,58% din voturile înregistrate în Republica Moldova. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% şi Partidul Democrat din Moldova – 1,82%.

În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să aibă o majoritate covârşitoare.