Marcel Ciolacu va cere oficial Ucrainei și Moldovei să spună motivul pentru care George Simion are interdicție de intrare în cele două țări 

Premierul Marcel Ciolacu va cere oficial autorităților din Ucraina și Republica Moldova să comunice motivele pentru care liderul AUR George Simion are interdicție de intrare în ambele țări, scrie G4Media, citând surse guvernamentale.

31 ian. 2024, 12:31
Marcel Ciolacu va cere oficial Ucrainei și Moldovei să spună motivul pentru care George Simion are interdicție de intrare în cele două țări 

Premierul Ciolacu va cere oficial Ucrainei și Moldovei să spună de ce George Simion are interdicție de intrare în cele două țări, scrie G4Media. Ciolacu va discuta pe această temă cu omologii săi, Dorin Recean și Denîs Șmîhal, potrivit sursei citate.

Citește și: Marcel Ciolacu își schimbă buletinul după ce hackerii i-au furat datele din baza de date a Camerei Deputaților

George Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2018. În 2021, el a forțat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, dar accesul nu i-a fost permis de autoritățile moldovene. Un fost ministru al Apărării de la Chișinău a declarat că Simion ar fi avut întâlniri cu spioni ruși, acuzație negată de șeful partidului extremist AUR.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial anul trecut faptul că liderul partidului extremist AUR, George Simion, are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean.

”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, se arată în răspunsul pentru publicația Podul.ro. Cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e mai mult decât previzibil că interdicția va fi prelungită, mai scrie Podul.ro.

Citește și: Clanul Onoriu, în spatele celei mai mari afaceri a membrilor AUR. Care e cel mai mare contract cu statul

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a declarat în martie 2023 că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciul secret rusesc FSB. Fostul ministru moldovean a susținut că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”.