Marcel Ciolacu vorbeşte despre jocurile din conducerea PNL. Ce se întâmplă în bătălia pe puterea liberalilor: Orban e unul dintre vechii brontozauri!

Marcel Ciolacu a vorbit, în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, despre evoluţiile lui Florin Cîţu şi Ludovic Orban pe scena politică.

08 iun. 2021, 23:29
Marcel Ciolacu vorbeşte despre jocurile din conducerea PNL. Ce se întâmplă în bătălia pe puterea liberalilor: Orban e unul dintre vechii brontozauri!

Marcel Ciolacu vorbeşte despre jocurile din conducerea PNL. Preşedintele PSD spune că nici Orban, nici Cîţu nu sunt premieri buni pentru România.

Marcel Ciolacu vorbeşte despre jocurile din conducerea PNL. Anunţul făcut de liderul PSD

„Propunerile PSD nu au fost asculate. Banii europeni din PNRR  se duccătre firmele de consultanţă ale vicepremierului Dan Barna. Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu ar fi victorie uriaşă pentru Ludovic Orban. Florin Cîţu nu i-a făcut opoziţie serioasă lui Orban.

Cred că nici domnul Orban şi nici domnul Cîţu nu sunt doi premieri buni pentru România. Orban e unul dintre vechii brontozauri. Nu cred că a avut performanţă Orban şi schimbarea lui Cîţu nu a fost benefică. Nu au depăşit nivelul liderilor de partid şi a demnităţii reprezenzentate de cea de premier. Funcţia de premier trebuie să aducă mult mai multe abilităţi pentru a sluji România. Nu cred: nici nu cred că îşi doreşte domnul Orban pentru că nu am comunicat de mult. Nu cred că e o problemă că acest Guvern cade. Nu mă interesază jocul lor intern. Congresul lor e inpoportun”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ludovic Orban nu demisioneză de la şefia PNL: Până la viitorul congres eu sunt preşedintele PNL
Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că el l-a susținut pe Florin Cîțu să avanseze în cariera politică, de aceea și la Congresul PNL l-ar dori în echipa lui. În PNL se discută foarte serios despre faptul că Florin Cîțu va fi contracandidatul lui Ludovic Orban la Congres.

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl ţine în priză pe Orban, înainte de congresul PNL din toamnă: „Sigur o să candidez la o funcţie” VIDEO