Marcel Ciolacu vrea bani mai mulţi pentru angajaţii cu salarii mici. „Este datoria statului ca să intervină pentru a echilibra situaţia”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca actualul sistem fiscal să fie modernizat, în aşa fel încât beneficiarii de pensii speciale şi deţinătorii proprietăţilor de lux să fie taxaţi corect, iar angajaţii cu salariul minim să poată beneficia de deduceri.

21 iun. 2022, 17:09
Marcel Ciolacu vrea bani mai mulţi pentru angajaţii cu salarii mici. „Este datoria statului ca să intervină pentru a echilibra situaţia”

Marcel Ciolacu susţine că este datoria statului să intervină în momentul în care există dezechilibre economice severe.

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

De aceea, am propus deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.

Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!”, a scris preşedintele PSD, pe Facebook.

Citeşte şi: Moţiunea împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, respinsă. A obţinut mai puţine voturi decât semnături

Marcel Ciolacu: „În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării”

„Cred că este momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem #dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Știu că mediul privat este motorul economic al oricărei țări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României #echitate și #solidaritate socială.

În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o #creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat legea, o nouă zi de sărbătoare pentru români