Marcel Ciolacu: Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. ”Asta este realitatea”, a spus premierul Marcel Ciolacu, precizând că sunt foarte multe măsuri pe combaterea evaziunii.

20 sept. 2023, 15:32
Marcel Ciolacu: Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că ”avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană”.

„Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea”, a spus premierul într-o conferinţă de presă la Ministerul Transporturilor.

Premierul Ciolacu a menţionat că impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate nu este singura măsură din pachetul de măsuri fiscale pregătit de Guvern.

”Sunt foarte multe măsuri pe combaterea evaziunii. Şi am văzut, în presă, în ultimul timp, că nu se mai joacă nimeni, instituţiile statului, Ministerul de Interne. A început nimeni să nu se mai joace în ceea ce priveşte drogurile şi evaziunea fiscală. Cred că e un început corect”, a mai spus Marcel Ciolacu.