Marcel Vela, noul ministru de Interne, vrea să folosească jandarmi în locul poliţiştilor. „Au atribuţii legale”

Marcel Vela, noul ministru de Interne, a declarat la România TV că în mandatul său vrea să rezolve problema posturilor de poliţie care nu au personal permanent în localitate, dar doreşte şi o modernizare a serviciului 112.

05 nov. 2019, 19:01
Marcel Vela, noul ministru de Interne, vrea să folosească jandarmi în locul poliţiştilor. „Au atribuţii legale”

Marcel Vela a vorbit la România TV de cota alarmant de ridicată a infracţionalităţii din ţara noastră. „Începând cu perioada în care în ministerul de Interne au fost pensionări masive și mulți profesioniști nu au mai fost activi, evident că forțele de ordine au avut o slăbiciune în această confruntare cu lumea interlopă și tot ce înseamnă fenomenul criminogen.

Coroborat cu faptul că între timp și infractorii evoluează de la soluții și dotări tehnice până la integrarea în rețele internaționale, s-a ajuns la o situație în care trebuie să conștientizăm cu toții că fenomentul infracțional a ajuns la cote alarmante. Cred că trebuie să rezolvăm în primul rând siguranța cetățeanului și acest lucru se poate face prin recalibrarea forțelor Ministerului Afacerilor Interne. Indiferent de opţiunile politice trebuie să conştientizăm ca fenomenul infracţional a ajuns la cote alarmante. Trebuie să rezolvăm în primul rând siguranţa cetăţeanului. Acum sunt posturi de poliţie rurale care nu au poliţişti permanenţi într-o localitate, trebuie să facem cumva să remediem acest lucru„, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la România TV.

Noul ministru de Interne a oferit şi o soluţie: „Pot fi angrenaţi în protejarea cetăţenilor jandarmii. Ei au atribuţii legale de asigurare a ordinii publice„.


loading...