Mare atenţie dacă vindeţi produse pe Facebook! Ce au păţit trei femei care ofereau parfumuri, cosmetice şi îmbrăcăminte

Peste 2.000 de parfumuri, cosmetice, îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 200.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii bihoreni în urma a patru percheziţii domiciliare, la trei orădence bănuite de evaziune fiscală.

10 iul. 2019, 07:25
Mare atenţie dacă vindeţi produse pe Facebook! Ce au păţit trei femei care ofereau parfumuri, cosmetice şi îmbrăcăminte

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a trei femei de 20, 27, respectiv 40 de ani, toate din Oradea, bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii bihoreni la domiciliile sau în locaţiile în care exista suspiciunea că acestea şi-ar desfăşura activitatea infracţională, au fost descoperite 2.218 articole de parfumerie, produse cosmetice, îmbracăminte şi încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci consacrate, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei”, anunţă Poliţia.

Produsele erau destinate comercializării prin intermediul site-urilor de socializare, fără înregistrarea şi declararea veniturilor astfel obţinute, cele în cauză sustrăgându-se în acest mod de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului.

Bunurile au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale.