Mare atenție la biletele false vândute pe internet. Avertismentul Coldplay pentru fanii de la București: „Majoritatea sunt false”

Isteria legată de concertele Coldplay îi împinge pe fanii să ia decizii disperate pentru a-și achiziționa bilete. Organizatorii transmit că ar trebui să fie foarte atenți de unde cumpără, deoarece marea majoritate a celor care apar pe internet sunt false.

28 iul. 2023, 10:10
Mare atenție la biletele false vândute pe internet. Avertismentul Coldplay pentru fanii de la București: „Majoritatea sunt false”
Mare atenție la biletele false vândute pe internet. Avertismentul Coldplay pentru fanii de la București: "Majoritatea sunt false"

Organizatorii concertelor Coldplay au tras un semnal de alarmă cu privire la biletele false care sunt comercializare pe internet. Fanii sunt sfătuiți să aibă mare grijă cu locul de unde își cumpără bilete, deoarece există riscul major de a rămâne și fără bani și fără acces la eveniment.

Citește și: Românii, mai interesați să-i vadă live pe cei de la Coldplay decât să investească în acţiuni Hidroelectrica. Aproape 120.000 de bilete, vândute în doar câteva ore

Cu câteva zile în urmă au fost puse în vânzare bilete pentru cele două concerte pe care Coldplay le va avea în București în vara anului 2024. În primă fază, era anunțat un singur concert, iar la doar câteva minute de la punerea în vânzare a biletelor pre-sale se formase deja o listă de așteptare de zeci de mii de persoane. Văzând cererea extrem de mare, trupa a anunțat cel de-al doilea concert pentru data de 13 iunie.

Destul de rapid, pe site-urile de vânzare au apărut diverse persoane care pretindeau că vând biletul pentru concertul Coldplay. Pagina iaBilet.ro i-a avertizat pe fanii trupei să fie extrem de atenți de unde cumpără bilete la concert, pentru că pot fi țepuiți. Printre site-urile care nu sunt de încredere când vine vorba de bilete la concertele trupei Coldplay se numără OLX și Viagogo, potrivit iaBilet.ro:

„Nu cumpărați bilete decât din locurile indicate de către organizatori. Orice alt site de genul Viagogo sau OLX nu sunt puncte oficiale de vânzare. Majoritatea biletelor de acolo sunt false sau cumpărate de oameni al căror scop nu e decât ca să vă păcălească să vă ia banii și să facă speculă cumpărând un bilet cu 100 de lei și revânzandu-l cu 500 de lei. Riscul e să vândă același bilet de 100 de ori și să rămâneți și cu banii dați și să nu vedeți nici concertul. Ce va recomandăm este, pe lângă a nu folosi asemenea platforme, dacă tot vreți să cumpărați un bilet „în plus” cumpărați-l de la un prieten pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere, asta dacă nu mai sunt bilete în vânzare oficial. Dacă sunt, cumpărați de pe site-ul oficial indicat de organizatori. Doar așa susțineți artistul și organizatorul să mai cheme asemenea artiști în România” a scris iaBilet.ro.

Cum sună anunțurile de pe OLX și cu cât se vinde un bilet la Coldplay

Mai mulți utilizatori ai platformei de vânzare OLX au adăugat deja anunțuri cu bilete la concertele Coldplay din România. Unele sunt suspicios de ieftine, altele prea scumpe.

Câteva dintre anunțuri:

„2 bilete Coldplay 12 iunie – 2.100 de lei, whatsapp only, nu am roaming, locuri consecutive, sector 308.”
„Cedez 8 bilete Floor Coldplay 12.06.2024 si 4 bilete locuri alaturate sector 380, preț 1.478 lei.”
„Bilete Coldplay secțiunea 111, categoria 1, 2 bucăți, 1300 lei bucata, predare in București.”
De asemenea, nici Facebook nu este o rețea sigură pentru achiziționare de bilete. Și acolo există foarte multe postări ale oamenilor care au povestit cum au fost păcăliți și cum au rămas fără bani.

Citește și: Fanii Coldplay sunt în extaz! După isteria creată de vânzarea biletelor, trupa a anunțat al doilea concert la București