Mare atenție, șoferi! Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic

Șoferii din Capitală trebuie să fie foarte prudenți atunci când își aleg locul de parcare pentru că o maşină albă de la Control Parking, pe care sunt montate camere de supraveghere a fost surprinsă în trafic. Mașina îi verifică pe șoferi dacă au plătit sau nu locul de parcare.

19 iun. 2023, 19:53
Mare atenție, șoferi! Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic
Mare atenție, șoferi! Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic

Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic. Mașina de la Control Parking, dotată cu camere de filmat, fotografiază plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor oprite pe locurile de parcare cu plată și verifică dacă şoferii au achitat taxa.

Citește și Cât de des trebuie să faci schimbul de ulei la mașină. Motorul poate fi afectat puternic dacă nu faci acest lucru la timp

Mașina albă cu camere de control de la Control Parking a fost surprinsă în trafic

Imaginile cu mașina albă de la Control Parking au fost surprinse de mai multe persoane care au fotografiat autoturismul şi apoi le-au publicat pe un grup de Facebook.

„Autovehiculul aparține Primăriei Capitalei. Circulă și fotografiază plăcuțe de înmatriculare ale autovehiculelor oprite pe locurile marcate cu albastru.

Apoi urmează verificare plată parcare”, a scris un membru al grupului de Facebook „Ai parcat ca un bou Bucuresti”.

Vestea că această mașină a fost scoasă în trafic pentru a-i verifica pe șoferi a fost salutată de foarte mulți internauți.

Astfel de autoturisme dotate cu cameră verifică dacă șoferii au plătit parcarea în zona centrală a Capitalei de câteva luni bune.

„Am digitalizat serviciul de Parking. Primele maşini full electrice, cu camere de filmat digitale, au venit în municipiul Bucureşti. 

Aceste maşini vor ieşi în stradă să vadă dacă aţi plătit parcarea”, a anunţat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, în urmă cu câteva luni pe pagina sa de Facebook.

Compania Municipală Parking a anunțat în octombrie 2022, două licitaţii pentru achiziţia de parcometre la o valoare totală estimată de 10.928.100 lei şi de autoutilitare şi autoturisme în valoare estimată de 3.065.000 lei – 18 autoturisme cu motor electric, o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu, un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare.

Cu o lună înainte aceiași instituție a lansat două licitaţii care vizau materiale de semnalizare, soluţii de monitorizare şi verificare video, în valoare totală de până la 1.813.000 lei.

Recent, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că au început investiţiile pentru modernizarea serviciului de parking, iar programul prevede ca locurile de parcare să fie monitorizate video, precum şi montarea de sisteme de monitorizare video pe maşinile Companiei Parking, care vor patrula în perimetrul parcărilor publice şi vor oferi informaţii în timp real asupra gradului de ocupare.

Mai mult, oficialul a subliniat că parcometrele vor fi dotate cu ecran tactil HD, platformă software configurabilă, care permite plata prin intermediul tehnologiilor moderne – card bancar sau preplătit, telefon, ceas inteligent, Apple Pay, Google Pay, QR code.

 

Citește și Accident de milioane în Cluj. Un cireș a căzut peste o mașină, așa că trecătorii s-au repezit să culeagă fructele: „Garsoniere pe un kilogram de cireșe”