„Mare e lumea”, noul hit muzical lansat de Jador, Vlăduța Lupău, Costi Ioniță și alți artiști. A strâns sute de mii de vizualizări la doar câteva ore de la lansare

Mai sunt doar câteva zile până de 1 Decembrie, când toți românii sărbătoresc Ziua Națională a României. Costi Ioniță s-a gândit să facă tuturor o surpriză muzicală, astfel că a lansat, împreună cu Vlăduța Lupău și Jador, piesa "Mare e Lumea".

25 nov. 2021, 18:44

„Mare e Lumea” se anunță deja a fi un adevărat hit, având în vedere că la doar șase ore de la lansare a strâns peste 200.000 de vizualizări pe Youtube.

Vlăduța Lupău, Jador și Costi Ioniță, alături de Cream, Minodora și Diana Bucsa sunt protagoniștii piesei și clipului muzical.

Piesa „Mare e lumea” aduce un omagiu remarcabil unor personalități precum Mihai Eminescu – cel mai mare poet român, Petrache Poenaru – inventatorul stiloului, Constantin Brâncuși – cel mai mare sculptor român, Ion Cantacuzino – inventatorul vaccinului împotriva holerei.

Vlăduța Lupău a mărturisit că pentru ea piesa este ca un imn. „O să vă bucurați și o să simțiți fericire și mândrie ca sunteți români de fiecare dată când veți asculta piesa! Chiar și cei care vor intra de curioși o vor pune pe repet”, a scris artista, ieri, pe Instagram.

La rândul lui, Costi Ioniță i-a îndemnat pe fiecare dintre fanii români „să se filmeze pe această melodie când consideră ca este TARE”.

În prima parte a melodiei, Costi cântă cu Vlăduța Lupău și Jador pe muzică de petrecere. Versurile cântate de ei transmit faptul că avem cea mai frumoasă țară și că mândria de a fi români ar trebui să ne însoțească în orice moment. Clipul a fost filmat în mai multe locații superbe, Munții Bucegi, Castelul Bran, Marea Neagră. „Îmi doresc din suflet ca toți românii să vorbească prima lor limbă, limba noastră strămoșească, româna”, a spus Jador în cadrul piesei.

În clip se face trimitere al personalități din istoria României, precum Petrache Poenaru, Mircea Eliade, Mihai Eminescu, Aurel Vlaicu, Constantin Brâncuși, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Simona Halep și alții.

Apoi, în a doua parte a melodiei se schimbă cu totul influențele și își fac apariția Minodora, Diana Bucșa și Cream. Artiștii au purtat costume populare.

Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy pentru a doua oară: „Nu ştiu câţi români se pot lăuda cu această performanţă”

Costi Ioniță este unul dintre compozitorii care au contribuit la albumele „Live N Livin” al lui Sean Paul și „Positive Vibration” al lui Jesse Royal, ambele nominalizate la categoria „Cel mai bun album reggae”, la Premiile Grammy 2022. Este a doua nominalizare pentru compozitorul român, după cea din 2012, când albumul ”Summer în Kingston” al lui Shaggy a fost nominalizat la categoria ”Cel mai bun album reggae”.